bezár
 

art&design

2012. 05. 22.
Piotr Smolnicki grafikái a Lengyel Intézetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Piotr Smolnicki lengyel képzőművész mintegy 30 grafikájából nyílik kiállítás A megragadott idő címmel a budapesti Lengyel Intézetben szerdán.

prae.hu

Piotr Smolnicki lassan és csöndben tevékenykedik, festmény-fotó-grafika alkotásai eredeti és következetes munkák, a hagyományos grafikai eszközöket digitális technikával ötvözi - mondta el az MTI-nek Felvidéki Eszter, az intézet munkatársa.

A művész elfoglalja a harmadik, sőt a negyedik dimenziót is, kompozíciói a néző minden lépésével változtatják megjelenésüket. Az utóbbi években alumínium lemezeket és fóliákat használ, munkáit a térben függeszti fel, néha rétegesen.

"Fontos azonban, hogy a grafikus az absztrakció és az ábrázoló művészet határán egyensúlyoz, semmit sem mond ki egyértelműen. A néző néha már-már azt hiszi, nyomon van: itt egy szikladarab, ott egy farönk évgyűrűi, másutt papilláris vonalak.

Néha felvillan valahol egy térben elmosódó arc részlete. Lehetetlen azonban ezekből a kivágásokból egyértelmű, összefüggő egészet összerakni. Asszociációkra kell hagyatkoznunk" - mondta róla Monika Malkowska művészeti író.

Piotr Smolnicki 60 éves, tanulmányait a varsói képzőművészeti akadémia grafika szakán végezte, de utána szerzett még egy diplomát festő szakon. A varsói Képzőművészeti Akadémián rajzot tanít, 2008-tól a grafikai szak dékánja.

A varsói Lengyel-Japán Számítástechnikai Főiskola újmédia-művészet szakának professzora. A tárlat július 18-ig tart nyitva.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés