bezár
 

art&design

2012. 05. 22.
Véget ért a régészeti feltárás a Kossuth téren
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Befejezték a Budapesti Történeti Múzeum szakemberei az Országház melletti Kossuth tér északi részén a régészeti próbafeltárás munkálatait.

prae.hu

Az Országgyűlés Sajtószolgálatának keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a feltárás során olyan lelet, amely a beruházást akadályozná, nem került elő.

A kommünikében kitértek arra is, hogy a Steindl Imre Program keretében a tér ezen részén épülő mélygarázs és látogatóközpont építésének egyik előfeltétele volt a munka elvégzése, amelynek a beruházó, az Országgyűlés Hivatala, eleget tett.

Az építési terület őrzése a mélyépítési munkák megkezdéséig továbbra is folyamatos - jelezték.

A fővárosi Kossuth Lajos tér átépítésének előkészítése február végén kezdődött meg; első lépéseként elkerítették a tér Országháztól északra, a Jászai Mari tér felé eső részét. Az építési területet elválasztó kerítésen a teret az 1940-es évek előtt ábrázoló fotók láthatók, amelyekből következtetni lehet a terület rekonstrukció utáni látványára is.

A Kossuth tér elkerített részén alakítják ki azt a 400-500 férőhelyes mélygarázst és látogatóközpontot, amelyre korábban a parlament adott felhatalmazást.

Az Országgyűlés 2011. július 11-én fogadta el a Kossuth Lajos tér rekonstrukciójáról szóló országgyűlési határozatot, amelynek értelmében a kormánynak 2014. május 31-ig kell kiköltöznie a parlament épületéből, az előtte álló teret pedig az 1944 előtti állapotnak megfelelően állítják helyre.

A határozat szerint a Kossuth tér a magyar állam tulajdonába és az Országgyűlés kizárólagos vagyonkezelői tulajdonába került.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés