bezár
 

színház

2012. 05. 21.
Miniévad a nagyváradi színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Miniévadot szervez a nagyváradi Szigligeti Színház keddtől szombatig; az öt nap folyamán a társulat újra előadja a 2011/2012-es szezonban bemutatott színdarabjait.

Szkéné színház

Kedden a színház névadójának, Szigligeti Edének a legismertebb vígjátékát, a Liliomfit játsszák Keresztes Attila rendezésében.

Szerdán David Greig Európa című drámáját tekinthetik meg a nézők alternatív helyszínen, egy vonaton, illetve a Nagyvárad melletti Félixfürdő állomásán, csütörtökön pedig Howard Barker Jelenetek egy kivégzésből című színműve kerül sorra a színházban.

Pénteken a nemrég bemutatott Oedipus című Szophoklész-tragédiát nézheti meg, aki még nem látta - ez az előadás is alternatív helyszínen, a városszéli Léderer-malomban látható - közölte a színház az MTI-vel.

Az előadások mellett egyéb programokkal is készül a társulat. Tartanak közönségtalálkozókat, felolvasószínházat, fotókiállítást, illetve bemutatják a színház Szigligeti című kiadványát is.

A miniévad utolsó napján, szombaton a szilveszterkor bemutatott Mágnás Miska című operettet tűzi újra műsorra a társulat. Ezt követően pedig átadják a színház idei díjait. Az idén először ugyanis szakmai zsűri is megtekinti a miniévad előadásait és a látottak alapján osztja ki az évad legjobb férfi és női főszereplőjének, illetve a legjobb mellékszereplőnek járó díjakat.

Az életműdíjat a színház művészeti tanácsa ítéli oda, a közönségdíjat pedig a színház bérleteseiből kisorsolt közönségzsűri.

A díjátadót jótékonysági színészbál követi, amelynek célja egy jótékonysági alap létrehozása a Szigligeti Társulat tagjai számára.
A nagyváradi Szigligeti Színház idén először zárja évadát önálló magyar színházként, az előző évadban ugyanis még a Nagyváradi Állami Színház rendszerében a román Iosif Vulcan társulattal közösen működött.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés