bezár
 

film

2008. 09. 04.
Utazás az új filmforradalom felé
Az első teljes egészében digitális 3D technikával forgatott nagyjátékfilm
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Utazás az új filmforradalom felé Amikor a korabeli nézők meglátták az Óz, a nagy varázsló első kockáit, szinte kivétel nélkül felkiáltottak meglepetésükben: Hollywood akkoriban egy új technikai csodával, a háromszínű Technicolorral kísérletezett.
A szakértők szerint a nézők elkápráztatásában 1939 óta a következő nagy áttörés a 3D technika elterjedése és egyszerűsödése lesz: a kezdeti próbák és döccenők után elkészült az első, teljes egészében digitális 3D technikával forgatott nagyjátékfilm, az Utazás a Föld középpontja felé (Journey to the Center of the Earth, hazai bemutató: szeptember 4.), de nyomában még ebben és a következő évben jó néhány új 3D-s bemutató érkezik. A 3 dimenziós technika nemsokára legalább olyan alapvető feltétele lesz minden mozisikernek, mint a hang vagy a szín.

- Az Utazás a Föld középpontja felé-be mindent belepakoltunk, amit csak lehetett - meséli Brendan Fraser, a főszereplő. - Voltak olyan megbeszélések, hogy csak ültünk az asztal körül, és azon törtük a fejünket, mi az, ami még szemberohanhat, -repülhet, -ugorhat, -zuhanhat a nézővel: nem akartunk semmit kihagyni, amitől ki lehet élvezni a harmadik dimenziót. Öt év múlva talán szimplább ügy lesz egy 3D-s film - de mi most minden őrületet ki akartunk próbálni.

IC Press

prae.hu

nyomtat

További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés