bezár
 

irodalom

2012. 05. 20.
Impulzus-est Izsó Zita kötetéről a Rohamban
2012. 05. 22. 18:00 Roham, 1088 Budapest, Vas utca 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A JAK kritikai beszélgetéssorozata, az Impulzus 18. estjén Izsó Zita Tengerlakó című első verseskötetéről beszélget Bartók Imre, Benedek Anna, Csobánka Zsuzsa és Lengyel Imre Zsolt a Roham Kávézóban május 22-én (kedden) 18 órától.

prae.hu

A szerzőről:
Izsó Zita 1986-ban született Budapesten. Írásait többek között azAlföld, a Kortárs, a Magyar Napló, az Élet és Irodalom, az Ex Symposion, a Hitel, a Kalligram, a kolozsvári Helikon, az Irodalmi Jelen és a Prae fogadta el. A Tengerlakó az első kötete.

A résztvevőkről:
Bartók Imre (1985) esztéta, kritikus, író. Filozófiát és esztétikát tanult az ELTE-n, 2003 óta az esztétika szak doktorandusza. Az elmúlt években főként Rilke és Celan költészetét tanulmányozta. Kritikaírással két-három éve foglalkozik, időközben megjelent az első regénye is (Fém, Kalligram, 2011).

Benedek Anna (1975) szerkesztő, kritikus. Budapesten szültett. A JATE, majd a PTE hallgatója, középiskolai tanár. Jelenleg a 6b.huépítészeti videófolyóirat, a Digitális Irodalmi Akadémia, valamint aprae.hu irodalmi rovatának szerkesztője, 2009–2011-ig a JAK-füzetek sorozatszerkesztője.

Csobánka Zsuzsa (1983) író, kritikus, tanár. Az ELTE magyar–esztétika, az SZFE drámapedagógia szakán végzett, jelenleg PhD-hallgató az ELTE-n, a kortárs irodalom tanítása témában kutat. Kötetei: Bog (Szoba Kiadó, 2009), Belém az ujját (JAK-füzetek, 2011), Hideg bűnök (Kalligram, 2011). Versei, novellái, kritikái többek között a JelenkorÉlet és Irodalom, HolmiKalligram,AlföldÚj ForrásPrae hasábjain jelennek meg. 2010-ben Móricz-ösztöndíjat kapott.

Lengyel Imre Zsolt (1986) kritikus, irodalomtörténész. Az ELTE BTK esztétika–magyar szakán végzett, most Az irodalmi modernség doktori program hallgatója ugyanott. Tanulmányai és kritikái jelentek meg az AlföldHolmiKalligramMűútJelenkor, Irodalomtörténet és a Literatura folyóiratokban. Jelenleg a népi írók, etika és esztétika kapcsolata, illetve a kortárs próza érdeklik leginkább.

Az est támogatói: NKA, FISZ, Roham.

A JAK rendezvényeit az NKA Márai Programja támogatja
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés