bezár
 

építészet

2012. 05. 20.
Családi- és kis társasházak terveit várják az Év Háza pályázatra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is várják már megépült családi- és kis társasházak építészeinek nevezését az Év Háza 2012 díjra június 11-ig, amelyet az Országos Főépítészi Iroda, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara nyílt és nyilvános pályázat keretében hirdetett meg.

prae.hu

A 2012-ben ötödik alkalommal kiírt Év Háza pályázaton ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a maximum négy lakásos lakóépületek. Az Év Háza díj az első olyan, fiatalok, pályakezdők, elsőtervesek számára is elérhető pénzdíjas pályázat, amely külföldi bemutatkozásra is alkalmat ad a Magyar Építőművészek Szövetsége által gondozott Visegrádi Négyek Családi Házai kiállítás kapcsán, amelynek magyar anyagát a beérkező pályázatok közül választja ki a neves építészekből álló Bíráló Bizottság - olvasható az építészeti díj honlapján.

A pályázat célja, hogy megismertesse, számba vegye azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek szemléletváltást mutatnak mind építészeti, mind környezeti, mind gazdasági szempontból.

A korábbi évekhez képest idén egyszerűsödött a pályázati kiírás annak érdekében, hogy minél több építésznek legyen lehetősége megmérettetnie munkáit. Ennek részleteiről a www.evhaza.hu oldal nyújt bővebb tájékoztatást.

Tavaly Földes László és Balogh Csaba Nagykovácsiban épült Acéltornácos háza nyerte el a díjat, a két különdíjas Mórocz Tamás Budakeszin épült családi háza és Nagy Tamás fótligeti családi háza lett. A zsűri az előremutató szemléletet és az energia-hatékony megoldásokat támogatva dicsérő oklevelet ítélt Sinóros-Szabó Balázsnak Dunakeszin épült négylakásos passzívházáért.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés