bezár
 

film

2012. 05. 16.
Az utolsó akcióhős Etyeken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már csak pár nap, és megtudhatjuk, ki lesz "az utolsó akcióhős“ Etyeken, a Korda Stúdióban megrendezendő Kaszkadőrnapokon, május 19-20-án. A 10 éves Pincefesztivállal egyidőben zajló rendezvényen Gulyás Kiss Zoltán, a Magyar Kaszkadőrszövetség elnöke és csapata várja az érdeklődőket.

prae.hu

Gulyás Kiss Zoltán komoly szakmai múlttal rendelkezik: 300 hazai és külföldi filmben, show-ban, illetve színházi produkcióban szerepelt, valamint akciórendezőként, kaszkadőrszakértőként 40 mozifilm és száznál több reklámspot fűződik a nevéhez. Olyan hollywoodi sztárokkal dolgozott együtt, mint Antonio Banderas, Madonna, Omar Sharif, Catherina Zeta Jones vagy James Belushi.

"A kaszkadőrmester szombaton és vasárnap naponta 4-4 alkalommal rendkívül izgalmas jelenetekkel készül csapatával a „Hellboy 2“ című hollywood-i produkció New York utcai díszletében, és a Korda Stúdió speciális effektek felvételére alkalmassá tett, 1800 m2-es 3-as műtermében. A New York utcában mindkét nap 12.00 és 15.00 órakor kezdődik „Az utolsó akcióhős“ című program. A közönség bevonásával izgalmas, pirotechnikai elemekkel tarkított jelenetek nézői és részt vevői lehetnek a látogatók. A 13.30 és 16.30 órakor kezdődő show-k azt mutatják be, hogy hogyan készülnek az akciódús jelenetek zöld függöny háttér előtt, és hogyan néznek utána ki a filmeken, speciális effektekkel. Ezúttal kaszkadőreink és filmes stábunk ízelítőt ad a kulisszatitkokból. A show-k szüneteiben a kaszkadőrök kaszkadőrtréninget tartanak a közönségből érdeklődő látogatók részére"- ismertette a részletes programot Somkuti András , a Korda Filmpark ügyvezetője.

A Korda Filmpark a Pincefesztivál ideje alatt naponta 10.00-18.00 óráig tart nyitva jelentős kedvezményekkel. Ezúttal a látogatáshoz előzetes bejelentkezés nem szükséges. A Kaszkadőrnapok alkalmával is látogatható lesz az 1400 m2-es kiállítótérben berendezett filmes kiállítás, amelyet a kültéri középkori díszlettel együtt animátorok vezetésével lehet megtekinteni. A március óta sikeresen működő Filmbuilding program csapatába ezúttal a helyszínen is lehet jelentkezni! A program keretében rövid-játékfilm készül, ahol az erre vállalkozó látogatók belekóstolhatnak a forgatások hangulatába, a színészek és a forgató stábtagok munkájába.

A Korda Stúdió falai között forgott többek között a „The Borgias“ című tv-sorozat két évada, a „Pokolfajzat 2 - Az Aranyhadsereg“ című játékfilm, „Az idők végezetéig“, „A katedrális“ című tv-sorozat folytatása, a „Kaméleon“, A „Valami Amerika 2“, valamint számos magyar és külföldi videóklip és reklámfilm is. Ez év nyarán pedig hamarosan megkezdődnek a „The Borgias“ című Showtime tv-sorozat harmadik évadának felvételei.


További friss információk:
www.kordafilmpark.hu
www.facebook.com/KordaFilmpark
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés