bezár
 

art&design

2012. 05. 16.
Kortárs Művészeti Fesztivál Székesfehérváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Kortárs Művészeti Fesztivált Székesfehérváron szerdától; az eseményhez idén térben és időben kapcsolódik a XII. Alba Regia Gyermekkórus Fesztivál.

prae.hu

Kétévente fordul elő, hogy a két program egyszerre zajlik. Ilyem szempontból az idei év szerencsés, mert nagyon sok esemény várja a művészetekre, kultúrára fogékony érdeklődőket - mondta Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere a szerdai sajtótájékoztatón.

Szűcs Erzsébet fesztiváligazgató kiemelte, hogy a fő programok csütörtöktől vasárnapig tartanak, 28 szervezet 35 programját rendezik meg a város különböző pontjain. Felhívta a figyelmet arra, hogy lesz nulladik nap is: Tarr Béla A torinói ló című filmjének vetítésével és Parti Nagy Lajos felolvasóestjével már szerdán megkezdődik a Kortárs Művészeti Fesztivál.

Mint elhangzott, a fesztivál ezúttal is átfogja a kortárs művészetek nagy részét, hiszen világzene, irodalom, filmművészet és képzőművészet várja a közönséget. A rendezvény szerepéről a fesztiváligazgató elmondta, hogy a tömegkultúrával szemben egy más irányt keretek a kezdetekkor, és ettől máig sem tértek el. Főként a fiatalokat igyekszenek megszólítani saját kortársaikon keresztül.

A fellépők között lesz a Folkfree Zenekar, a Bujdosó-Vajdovich-Németh Trió, a Csepregi-Oláh-Bágyi Trió, a Levitál zenekar, a Soultech, valamint Sena (Irie Maffia). Megtekinthetők lesznek többek mellett Orosz Péter és Huber András fagrafikái, Tiszaváry Fanni porcelánjai és Győrffy László képzőművész retrospektív kiállítása.

Kneifel Imre, a kórustalálkozó főszervezője elmondta, hogy a fehérvári fellépők mellett Budapestről, Pécsről, Szolnokról, valamint a határon túlról, Révkomáromból és Tallinnból érkeznek kórusok. A jórészt felsős tagozatosokból álló kórusok mellett az egyik napon alsós néptánc találkozót tartanak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés