bezár
 

film

2008. 09. 04.
E-mozi premier a jövő héten
A Delta 17 városban debütál majd egyszerre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
E-mozi premier a jövő héten Nem kell heteket várniuk a Delta kópiáira a vidéki moziknak: szeptember 11-én Mundruczó Kornél Cannes-ban is díjazott filmje 17 városban debütál egyszerre.

Szeptember 11-én kerül a mozikba Delta című film, amellyel egyúttal az úgynevezett "e-mozi" is debütál Magyarországon. Mundruczó Kornél alkotását az új rendszernek köszönhetően Budapesten kívül egyszerre 16 városban is műsorra tűzhetik a jövő héten.

prae.hu

A technikától elsősorban az art-hálózat fellendülését várják, mint ahogy ez bekövetkezett a legtöbb, a rendszert bevezető nyugat-európai országban is. Az "e-mozi" nagy előnye a hagyományos vetítési metódussal szemben, hogy a vidéki városoknak sem kell ezentúl hetekig vagy hónapokig várni a sorukra, amíg eljutnak hozzájuk a 35 mm-es kópiák - amelyek gyártása köztudottan nagyon drága. A minőséget illetően természetesen nem lesz színvonal-csökkenés, a Magyarországon alkalmazott digitális mozirendszer 1-1,3 K, azaz 1280x780 pixel felbontásban sugároz majd.

A Delta az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a nemzetközi zsűri FIPRESCI-díját, a Magyar Filmszemle fődíját, jelenleg pedig Torontóban szerepel.

Forgalmazó:Budapest Film

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Luca Guadagnino: Challengers
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés