bezár
 

zene

2012. 05. 15.
Magyar kórusok a Watou gregorián fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Cantate vegyeskar és a Iubilate leánykórus - mindkettő a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola növendékeiből áll - a brüsszeli Szent Mihály- és Szent Gudula-székesegyházban lépett fel kedd este, a flamand katolikusok Watou központú gregorián kórusfesztiváljának rendezvénysorozata keretében.

prae.hu

Watou művészfalu Nyugat-Flandriában. Ez a település a szíve az előző hétvégétől most vasárnapig tartó, immár 11. alkalommal megrendezett gregorián fesztiválnak. Idén Európa és Ázsia összesen 28 kórusa mutatkozik be a közönségnek - nem csupán Watouban, hanem számos más, környékbelinek tekinthető településen is.

Idén minden korábbinál több önkormányzat kapcsolódik be a rendezvénysorozatba: Watou mellett a belgiumi Poperingében, Koksijdében, Brüsszelben, Boëseghemben, Wervikben, Haringében and Roosdaal-Strijtemben, valamint a franciaországi Dunkerque-ben csendülnek fel gregorián dallamok.

Ez a gregorián zene legrangosabb visszatérő nemzetközi ünnepe.
A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolát 1988-ban hozta létre ifj. Sapszon Ferenc karnagy. 2000-ben a Linzben rendezett Kórus Olimpiáról négy olimpiai címet hoztak el az iskola kórusai. 2004-ben Németországban újabb nemzetközi versenyeket nyertek a kórusok. 2006-ban az iskola és Sapszon Ferenc megkapta a Magyar Örökség díjat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés