bezár
 

zene

2012. 05. 15.
Armin van Buuren jön Björk helyére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világhírű holland dj, Armin van Buuren tölti be a Björk által hagyott űrt a Balaton Soundon; Zamárdiba várják július 12. és 15. között a Grammy-díjas amerikai alternatív hip-hop bandát, a De La Soult, Calvin Harris skót dj-t, Martin Solveig francia dj-producert, a formabontó techno anyagairól ismert Guy Gerbert és egy igazi kozmopolita elektronikus zenei produkciót, a Tale Of Ust is - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

prae.hu

A fellépéstől hangszálproblémák miatt visszalépni kényszerült Björk július 15-i koncertje helyett láthatja-hallhatja a Balaton Sound közönsége Armin van Buurent, akit 2007 és 2010 között négyszer választott a világ legjobb dj-jének a DJ Magazine.

A holland dj már több alkalommal volt a zamárdi fesztivál vendége, tavaly Mirage című albumát mutatta be a Balaton Soundon.

Mint a közleményben írják, Calvin Harris ma az egyik legnagyobb név a mainstream elektronikus zene világában. A skót énekes-dalszerző-producer-dj eddig két szólólemezt jelentetett meg és idén új albuma várható.

Fellép Zamárdiban Martin Solveig nemzetközi hírű francia dj-producer, így élőben is hallhatja a közönség eddigi legnagyobb sikerét, a Hellót, amely számos európai országban listavezető volt és az Egyesült Államokban - több mint egymillió eladott példánnyal - platinalemez lett.

Koncertet ad az idei Balaton Soundon a Grammy-díjas De La Soul is, amelynek 1989-es debütáló lemezét, a 3 Feet High and Risingot a New Musical Express az év albumának választotta és bekerült a kulturális, történelmi vagy esztétikai jelentőséggel rendelkező hangfelvételeket megőrző amerikai nemzeti regiszterbe is.

Több mint húsz éve tartó karrierjüket hip-hop nemzedékeket inspiráló kultikus albumok, fontos szakmai díjak és felejthetetlen koncertek kísérik.

Guy Gerber izraeli dj-producer hazája kiemelkedő elektronikus zenészei közé tartozik, de neve jól ismert a nemzetközi színtéren is. Rendszeres vendég Detroitban, Ibizán, Berlinben és Londonban.

A Tale Of Us pedig egy igazi kozmopolita elektronikus zenei produkció: a duót alkotó, olasz felmenőkkel rendelkező két zenész közül Carmine Conte Torontóban született, míg Matteo Milleri New Yorkban látta meg a világot, közös székhelyük jelenleg Berlin.

Eklektikus zenéjük a house, a techno, a nu-disco és a pop világából merít ötleteket, produkciójukkal pedig már letették névjegyüket a legnagyobb európai és amerikai bulikban - olvasható a szervezők közleményében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés