bezár
 

zene

2012. 05. 14.
Utolsó budapesti klubkoncert a fesztiválszezon előtt: Brains az Akváriumban
Akvárium 2012. május 17.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 17-én először játszik a megújult Akvárium Klub nagytermében a Brains. A zenekar a fesztiválszezon előtt utoljára ad klubkoncertet Budapesten.
A Brains már javában készül a fesztiválokra, ahol megszólaltatják legújabb dalaikat is az év végén megjelenő nagylemezükről. A fiúk egy időre elfelejtik a klubkoncerteket, így a közönség már csak a fesztiválok nagyszínpadán találkozhat velük, de előtte még egy nagyszabású koncertet adnak a törzshelyükön, az Akvárium Klubban. A zenekar tagjai gyakran megfordulnak a klub teraszán, sőt, több koncertet is megnéztek már itt.

Szívesen járunk el külföldi és magyar zenekarok fellépéseire, egyrészt kíváncsiságból, másrészt, mert sokat tanulunk belőle. Műfaj szerint nem válogatunk, minden stílusban megtaláljuk a jót – mondta Columbo, a zenekar énekese.

A 2011-es év legjobb lemeze a kritikusok szerint a Brains Refresh the style című albuma volt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az MR2 Petőfi Rádió beválogatta az év öt legjobb magyar albuma közé, és három daluk is berobbant a rádiós toplistákra. Idén pedig az év hazai elektronikus zenei produkciója kategóriában jelölték őket a Fonogram-on.

Brains album cover

Nemrég új klippel rukkolt elő a banda a Jungle Sound című dalból, amelyet a zenekar legutóbbi önálló koncertjén rögzítettek.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/2R3fOkJGfvQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Brains : Jungle Sound official music video


A Brains az évek alatt több műfaji váltásokon esett keresztül. Míg kezdetben az erőteljes hardcore vonalon haladtak, később áttértek a lazább funk rockra. Ezután pedig elszabadult a pokol, zenéjüket ellepték a drum and bass, hip-hop, rock és ragga elemek, amellyel igazán ütős hangzást értek el.

Május 17-én a Brains mellett nagyreményű egyetemi zenekarok is fellépnek az Akvárium Klubban. A NemTétel Fesztiválon 20.00 órától koncertet ad a the Corny és a Cloud 9.

The Corny

2010 nyarán alakult a zenekar, amelynek koncepciója és hangzásvilága az alternatív, az indie és a new wave különleges keveréke. Az öt tag öt különbözõ zenei világa formálja a sajátos "the Corny" hangzást. A tagok zenei ízlése az alternatív és az indie irányzatoktól kezdve a jazztől az elektróig szinte mindent lefed. A zenekar első videó klipje a Shiny Lips című dalukból készült.

The Corny

Cloud9

A Cloud 9 zenekar fiatal, kreatív zenészekből áll. Az indie pop-tól az electro rock-ig több zenei műfajt érintenek. A frissen alakult formációnak a célja, hogy minőségi és őszinte zenét nyújtson a közönségnek.

Cloud9
 

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés