bezár
 

film

2012. 05. 13.
Kedden kezdődik A Magyar Film Délvidéki Hete
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kortárs magyar játékfilmekkel és dokumentumfilmekkel ismerteti meg a vajdasági mozirajongókat a Magyar Film Délvidéki Hete rendezvénysorozat, amelyet a magyarkanizsai Cinema Filmműhely szervez május 15. és 18. között, immár 12. alkalommal.

prae.hu

Az egy hét alatt Vajdaság-szerte 12 városban 76 vetítést, filmalkotókkal történő beszélgetéseket, közönségtalálkozókat tartanak. A programsorozatra Magyarkanizsán kívül Szabadkán, Zentán, Topolyán, Kishegyesen, Csókán, Adán, Nagybecskereken, Újvidéken, Temerinben, Becsén, valamint Törökkanizsán várják a közönséget.

Vetítik Az ajtót, Szabó István filmrendező legújabb alkotását, a Szabó Magda azonos című, önéletrajzi ihletésű regénye alapján készült filmdrámát. Láthatja a közönség a Pozsgai Zsolt által rendezett A Föld szeretője című játékfilmet, Till Attila Csicska című rövidfilmjét, továbbá Szalai Györgyi és Dárday István közös alkotását, a Himnuszt.

Négy magyar népmese filmes változatát is bemutatják. A rest legényről és A Négyszögletű Kerek Erdő, Vacskamati virágai című mesefilm rendezője Horváth Mária, Az elégedetlen fazék és A világlátott egérke rendezője Nagy Lajos.

A 2011. évi magyarországi filmtermésből látható lesz még a Szovjet levelezőpajtás című dokumentumfilm, Jankovics Marcell Az ember tragédiája című 160 perces animációs filmje, továbbá A halálba táncoltatott lány című színes, feliratos, magyar-szlovén-kanadai játékfilm is - olvasható a Vajdaság Ma hírportálon.

A www.vajdasag.eu honlap visszatekintőjéből kiderül, hogy éves átlagban az egyhetes filmünnep alatt 3500-4000 nézőt vonzanak a magyar filmek. Az eddigi 11 filmnapokon több mint harmincötezer vajdasági magyar néző látta az új magyar játékfilmeket és dokumentumfilmeket, találkozott és személyesen is elbeszélgetett a filmek alkotóival, szereplőivel.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés