bezár
 

színház

2012. 05. 12.
Konferencia a pályázati alapú színházfinanszírozás európai gyakorlatáról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A pályázati alapú színházfinanszírozás gyakorlata Európában címmel rendez nemzetközi konferenciát és workshopot az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) május 17-én, csütörtökön a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

Szkéné színház

Az OSZMI az egynapos konferenciával és a hozzá kapcsolódó kétnapos workshoppal a nemzetközi tapasztalatcserére akar lehetőséget teremteni. A közép-kelet-európai régió szakemberei mellett a konferencián az európai színházi rendszereket vizsgáló nemzetközi kutatócsoport is részt vesz, ismertetve a régiós mintáktól radikálisan eltérő színházi struktúrák működését is - olvasható az intézmény MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A széles nyilvánosság számára nyitott angol nyelvű konferencián Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból, Szlovéniából, Észtországból, Dániából, Hollandiából és Írországból érkező szakemberek, valamint magyar előadók felszólalása hangzik el angol nyelven. Tolmácsolást biztosítanak. A konferencia anyagát az OSZMI honlapján közzé is teszik.

A konferencián választ kaphatnak az érdeklődők például arra a kérdésre, hogy az egyes országok színházi rendszerében mely szegmensek finanszírozása történik pályázati alapon, illetve hogy ezeket a pályázatokat milyen forrásból finanszírozzák, de megtudhatják azt is, hogyan zajlik a pályázatok elbírálása, mennyiben ad teret a pályázati rendszer a mobilitásnak, mennyire támogatja a rendszer a művészi innovációt és hogyan ítélik meg a rendszert a terület különböző szereplői.

A május 17-én 10 órától 17 óráig tartó konferenciának a Bajor Gizi Színészmúzeum ad otthont. A rendezvény támogatója a Nemzetközi Visegrádi Alap.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés