bezár
 

színház

2012. 05. 12.
Színházi majális a Bajor Gizi Színészmúzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) színházi majálist, jótékonysági délutánt szervez május 20-án délután 3 órakor a Bajor Gizi Színészmúzeumban a kiállítóhely javára, a névadó születésnapja alkalmából.

Szkéné színház

Bajor Gizi maga is híres volt jótékonysági akcióiról-aukcióiról, számos művésztársát segítve ezzel - olvasható az intézet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A múzeum - amióta Gobbi Hilda megalapította - helyszűkével küzd, így a gyűjtemény gazdag anyagának csak a töredékét tudja bemutatni, számos évfordulóról nem tudnak megemlékezni. Terveik szerint a rendezvény bevételét az alagsor helyiségeinek felújítására fordítják, így növelve a lehetséges időszaki kiállítóteret.

Az intézet felkérésére a kezdeményezéshez számos színház és társulat csatlakozott, neves művészek vállalták, hogy egy-egy verssel, dallal hozzájárulnak a Bajor Gizi Színészmúzeum népszerűsítéshez.

A rendezvény fellépői között Bálint Andrást (Radnóti Színház), Borbás Gabit (Centrál Színház), Dunai Tamást (Madách Színház), ifj. Jászai Lászlót (Új Színház), Kocsis Juditot (József Attila Színház), Márkó Esztert (József Attila Színház) és Nemes Vandát (Centrál Színház) láthatják az érdeklődők. Az eseményre várják még a Kolibri Színház, a Vígszínház és a Városmajori Szabadtéri Színpad művészeit is.

A Bajor Gizi Színészmúzeumban tartott rendezvény ideje alatt antikvárium üzemel színházi és tánctörténeti tárgyú könyvekkel, valamint lehetőség lesz a nyári színházjegyek és a jövő évadra szóló bérletek megvásárlásra is. Az esemény a Vendégségben Bajor Gizinél című kiadványban megjelent fotók másolatainak árverésével zárul.

A belépőjegy ára 1000 forint, a támogatói jegy pedig 5000 forintba kerül. Jegyek elővételben és a helyszínen is válthatók.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés