bezár
 

zene

2012. 05. 12.
A Bécsi Filharmonikusok a Ljubljanai Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világhírű Bécsi Filharmonikusok adják a nyitókoncertet a Ljubljana Festival 60. születésnapja alkalmából június 20-án a ljubljanai művészetek házában, a Cankarjev domban.

prae.hu

Darko Brlek fesztiváligazgató elmondta, hogy az évfordulón 80 zenei esemény közül válogathat az érdeklődő. A Wiener Philharmoniker nagy hírű bécsi zenekart Sir Simon Rattle fogja vezényelni, zárásként szeptember 13-án a neves szlovén rendező, Tomaz Pandur állítja színpadra a Medea című görög tragédiát.

Az operabarátok láthatják Jani Golob neves kortárs zeneszerző Ljubezen kapital (A szerelem fővárosa) című művét július 27-én, előtte tíz nappal, július 17-én Marij Kogoj (1892-1956) zeneszerző 1928-ban bemutatott híres operáját, a Crne maske (Fekete maszk) címűt játsszák. A balett szerelmeseit július 19-én a lausanne-i Bejart Ballet társulata bűvöli majd el. Edward Klug kortárs táncos-koreográfus együttese Hommage á Stravinsky című előadása szeptember 6-án kerül színre.

Az évfordulós fesztivál kiemelkedő programja lesz szeptember 3-án a szentpétervári Mariinszkij Színház zenekarának koncertje. Valerij Gergijev vezényletével az együttes Stravinsky, Prokofjev és Csajkovszkij népszerű műveiből játszik.

Az operaáriák kedvelői összeállítást hallhatnak augusztus 27-én Inva Mula albán szoprán és Leo Nucci olasz bariton előadásában a szlovén filharmonikusok kíséretével. Michael Nyman német zeneszerző és zongorista a Ljubljana Banddel előadja a The Piano (Zongoralecke) című, 1993-ban készült, többszörösen díjazott újzélandi-ausztrál-francia film zenéjét, amelyet ő komponált.

Roby Lakatos, a világhírű magyar cigányprímás július 23-án szerepel Ljubljanában. Vlado Kreslin, a töretlen népszerűségnek örvendő szlovén folk- és rockénekes pedig 21. alkalommal lép fel a fesztiválon a Krizanke nevű hangversenyteremben és mindig telt ház előtt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés