bezár
 

színház

2012. 05. 12.
Miniévad a szekszárdi Német Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét megrendezi május 16. és 18. között a miniévadot a Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn - DBU), amely három nap alatt hat német nyelvű, magyar szinkrontolmáccsal is hallható előadással várja a közönséget.

Szkéné színház

Az immár kilencedik alkalommal rendezendő fesztiválon drámát, komédiát, ifjúsági és gyermekdarabokat egyaránt színre visz a társulat - közölte a teátrum az MTI-vel.

A műsoron az évadban bemutatott darabok szerepelnek; Ernst Pichler osztrák szerzőnek a salzburgi Theater (off)ensive-vel közösen színpadra állított Wallenberg című darabja, Brecht Kispolgári nász, Jule Ronstedt Déltengeri pince című komédiája mellett a nagy sikert aratott Óz, a nagy varázsló és a Nyolckor a bárkán című zenés gyermekdarabot, valamint a Georg Büchner klasszikusa, a Leonce és Léna alapján készült ifjúsági előadást mutatja be a társulat.

Frank Ildikó, a társulatnak a Brecht- és a Pichler-darabban színészként is látható igazgatója az MTI-nek elmondta: a miniévaddal elsősorban azokat szólítják meg, akiknek nincs módjuk minden bemutatót Szekszárdon megnézni, sok német vendégre és a németül nem tudó hazai közönségre is számítanak.

A produkciókat háromtagú, magyar és német kritikusokból, szakemberekből álló zsűri kíséri figyelemmel, amelynek döntése alapján adják át az évad színésze címet. Az elismerést tavaly a Nő a múltból című darabban emlékezetes alakítást nyújtott Lena Stamm kapta meg.

Újdonság lesz, hogy a közönség véleményét is kikérik a darabokról: az összes előadást megtekintő nézők szavazhatnak kedvenc színészükre, aki közönségdíjban részesül. A szavazók közt ajándékokat sorsolnak ki, egy szerencsés néző pedig betekinthet az egyetlen hazai hivatásos német nyelvű színházának kulisszái mögé.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés