bezár
 

színház

2012. 05. 10.
Rendkívüli támogatást kap a Magyar Fesztivál Balett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Huszonöt millió forint egyszeri támogatást kap a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból a Markó Iván által vezetett Magyar Fesztivál Balett a kormány döntése értelmében.

Szkéné színház

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent határozat szerint az együttes a fennmaradásához és a vállalt produkciók színpadra állítási kötelezettségeinek teljesítéséhez kapja a 25 millió forintos támogatást.

Az összeg folyósításáért a nemzetgazdasági miniszter felel. A pénz 2012. december 15-ig költhető el, a fel nem használt részt visszafizetési kötelezettség terheli.

A 2008-ban Prima Primissima díjjal elismert Markó Iván 1996 óta a Magyar Fesztivál Balett alapító-vezetője. A Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Győri Balett megalapítója dolgozott a világ szinte valamennyi jelentős operaházában, számtalan emlékezetes alakítást nyújtott.

Nevéhez legendás koreográfiák fűződnek: A csodálatos mandarin, Bolero, A kékszakállú két arca vagy a József és testvérei. 1985-től több éven át koreografált a Bayreuthi Ünnepi Játékokon.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés