bezár
 

film

2012. 05. 10.
Örkény 100 - Kisfilmpályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Örkény István születésének századik évfordulója alkalmából "Egy perc, egy történet" címmel kisfilmpályázatot hirdet a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com - European Short Film Centre.

prae.hu

A pályázat során a szervezők a "köztünk élő" Örkényt keresik, hogyan, milyen formában élnek még mindig velünk azok a groteszk és abszurd helyzetek, amelyekre Örkény novellái irányították rá a figyelmet.

A pályázat kiírói arra kíváncsiak, hogyan értik, hogyan látják, hogyan láttatják a mai fiatalok a 100 éves Örkény gondolatait - fogalmaz a szervezők közleménye.

A pályázatra Örkény István egyperces novelláinak felhasználásával készült, maximum tíz perc hosszúságú kisfilmeket várnak műfaji megkötés nélkül. Elsősorban középiskolások, egyetemisták és pályakezdő filmesek munkáira számítanak.

Az elkészült kisfilmeket a daazo.com/orkeny weboldalon lehet nevezni.
A pályázatok leadási határideje június 3., a film feltöltését aznap éjfélig meg kell megkezdeni.

Az eredményhirdetés a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében június 10-én megrendezendő ünnepélyes díjátadó gálán lesz az A38-as hajó kiállítóterében.

Az eseményen fiatal színészek olvassák fel a novellákat, a szervezők levetítik a döntőbe került munkákat, majd a zsűri értékelése és a díjak átadása után a Soundkitchen zenekar koncertéjével fejeződik be az este. Az esemény egyben a Margó Városi Irodalmi Fesztivál záró rendezvénye is lesz.

Bővebb információ a pályázatról a daazo.com/orkeny oldalon olvasható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Luca Guadagnino: Challengers

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés