bezár
 

színház

2012. 05. 08.
Kikapcsolt áram a kassai Thália Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kikapcsolta az áramot a kassai Thália színházban a szolgáltató az intézmény több ezer euróra rúgó számlahátraléka miatt - adta hírül a bumm.sk szlovákiai magyar hírportál.

Szkéné színház

Czajlik József, a Thália színház igazgatója elmondta: a színháznak az áramszolgáltatóval szemben több mint 8 ezer eurós (mintegy 2,5 millió forintos) tartozása gyülemlett fel. A szolgáltató a tartozás egy összegben való megfizetését kérte, ennek teljesítésére a színház nem volt képes, így történt, hogy a kifizetetlen számlahátralék miatt hétfőn délután végül kikapcsolták az áramot a színházban.

Pillanatnyilag minden munka áll a színház Timon utcai épületében. Az igazgató szerint a mostani helyzetnek régebbre nyúló előzményei vannak, a színház ugyanis nagy adóssághalmazt görget maga előtt.

Bár Czajlik József szerint az intézmény fenntartója, Kassa megye önkormányzata rendszeresen folyósítja a színháznak járó támogatást, ez nem elég a teátrum kiadásainak fedezésére. "Jelenleg úgy állunk, hogy a novemberi vendéggázsikat is most fizetjük ki" - magyarázta az igazgató.

Czajlik József hozzátette: a munkaszünettel járó keddi állami ünnep miatt leghamarabb csak szerdán várható új fejlemény. Ha szerdára sikerülne pénzt szerezniük és kifizetniük az elmaradást, a szolgáltatónak három napon belül vissza kell kapcsolnia az áramot.

A mostani kassai Thália színház elődje Vox humana - Emberi hang néven 1969-ben jött létre. A teátrum 1990 július 1-től működik Kassai Thália Színház néven.

Az intézmény a Kassai Megyei Önkormányzat fennhatósága alatt áll. Évi 160-180 előadásából megközelítőleg hatvanat Kassán, a többit Szlovákia egyéb településein és magyarországi színpadokon tartja. A Thália februárban felkerült a nemzeti jelentőségű intézmények listájára.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés