bezár
 

zene

2012. 05. 07.
Az Anima Sound System kapja a VIVA Comet Magyar Könnyűzenéért Díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Anima Sound System kapja idén a VIVA Comet Magyar Könnyűzenéért Díjat; a díjátadó gálát június 14-én tartják a Papp László Budapest Sportarénában.

prae.hu

A VIVA Comet díjait Németországban, Magyarországon és Lengyelországban adják át minden évben; a magyar elismeréseket tizenkettedszer. Az átlátszó üveggömböt ezúttal is öt kategóriában - az év énekesnőjének, az év énekesének, az év új előadójának, az év együttesének és az év videójáért - osztják ki, emellett ítélik oda a Magyar Könnyűzenéért Díjat, amelyet az Anima Sound System vehet át - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Az elmúlt hat alkalommal az Edda, az R-Go, az Animal Cannibals, Ákos, a Neoton Família és Geszti Péter kapta meg ezt az elismerést. A most díjazott Anima Sound System jövőre ünnepli huszadik születésnapját.

Az elektronikus zenét játszó csapat Szombathelyről indult, első kazettája 1994-ben jelent meg, aztán nyolc stúdióalbum, filmzene következett, meg számos remix, a magyar himnusz feldolgozása, tucatnyi nagyszínpados fellépés a Sziget fesztiválon, amerikai lemez, angliai klubkoncertek, közös munka az Asian Dub Foundationnal, De-Phazzal vagy a Transglobal Undergrounddal. Az alapító Prieger-testvérek közül Zsolt játszik azóta is az Animában, mellette Németh Gergő képviseli a folyamatosságot, az énekes Prieger lánya, Fanni.

"Örülünk a díjnak, leginkább azért, mert talán az egyre inkább műanyaggá váló hazai popipar világában is világossá válhat, hogy öntevékeny örömzenélésből is szólhat valaki százezrekhez, nem kell hozzá más, csak a zene szeretete, a folyamatos munka és egy összeszokott csapat, amelynek tagjai kíváncsiak egymás ötleteire" - mondta Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere.
A zenekar idén szeptember 9-én a magyar dal idei fővárosában, Szombathelyen is koncertet ad.

A 12. VIVA Comet gálát június 14-én tartják a Papp László Budapest Sportarénában, a külföldi sztárvendég Pixie Lott brit énekesnő, dalszerző, táncos.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés