bezár
 

art&design

2012. 05. 07.
Köztes Átmenetek: drogprevenciós kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Köztes Átmenetek című interaktív drogprevenciós kiállítás május 14-től újra látható Budapesten, a tárlat a változó drogfogyasztási szokásokat és szertípusokat mutatja be.

prae.hu

Az évről évre megújuló vándortárlat 2001 óta tartja feladatának, hogy bemutassa a rapid módon változó magyarországi drogfogyasztási szokásokat, a dizájner drogok, a legális és a mára már klasszikusnak nevezhető illegális szerek, a heroin, a speed, az LSD és a marihuána hatását - közölték a szervezők.

A vizualitásra épülő program fotóalbumokkal, interjúkkal, tárgyakkal, filmekkel, hanganyagokkal, bizarr fényeffektusokkal és egy óriási kaleidoszkóppal teszi érzékletesebbé az élmény befogadását, amelyre a szervezők elsősorban középiskolás csoportokat várnak.

A több mint tíz éve működő programot eddig 80 helyszínen mutatták be. A Köztes Átmenetek programja 2004-2008 között a nemzetközi prevenciós színtéren is megjelent, litván, olasz, német szakembereket tanítottak meg a kiállítás módszerére.

A programot eddig közel 150 ezren látták a kistérségtől a nagyvárosig. A vándoroltatható technikának köszönhetően az installáció Erdélybe is többször eljutott.

A tárlat ingyenesen látogatható 8 és 14 óra között minden nap a II. kerület, Fekete Sas utca 3-ban. A másfél órás tárlatvezetést szakemberek, pszichológusok, addiktológusok végzik.

Tárlatvezetésre jelentkezni a koztesatmenetek@gmail.com címen lehet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés