bezár
 

színház

2008. 09. 02.
Kortárs drámatalálkozó Székelyudvarhelyen
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Erdélyi magyar és román társulatok részvételével szervez kortárs drámatalálkozót, ezzel kívánva emlékezetessé tenni társulata fennállásának tizedik évfordulóját a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház - mondta az MTI-nek Nagy Pál, az intézmény igazgatója.

Szkéné színház

A társulatvezető elmondta, hogy a repertoár összeállításánál a színház hagyományait és a nézői igények kielégítését tartották szem előtt. Nagyszínpadi produkcióik között magyar klasszikus szerző darabja, vígjáték és zenés darab egyaránt szerepel.

A színházigazgató közölte azt is, hogy folytatják korábbi, nagy közönségsikernek örvendő programjaikat, így a felolvasószínházi esteket, a diákokkal folytatott műhelymunkát, illetve a már játszott darabokat bemutató, Margó című kiadványuk megjelentetését.

Dunkler Réka, a társulat művészeti titkára elmondta: négy nagyszínpadi előadást kínálnak a bérleteseknek. Így bemutatják Baróti Géza-Eisemann Mihály-Dalos László Bástyasétány 77 című operettjét a társulat művészeti vezetője, Csurulya Csongor rendezésében. Másodikként Ödön von Horváth Mesél a bécsi erdő című színművét viszik színre Zakariás Zalán rendezésében.

A komédia kedvelőinek Ken Ludwig Csillagok Buffalóban című alkotását kínálják Pálfi Zoltán rendezésében. Két vendégelőadás is szerepel a társulat bérletes előadásai között. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának előadásában Roland Schimmelpfennig Nő a múltból című színdarabját, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művészei pedig A Csoda című produkciót viszik színre Bocsárdi László rendezésében.

"Bérletes gyermekelőadásaink kínálatában a három Hargita megyei színtársulat egy-egy produkciója szerepel - mondta Dunkler Réka. Hozzáfűzte: társulatunk Békés Pál A félőlény című mesés rémjátékát játssza Szilágyi Regina rendezésében, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Tor Age Bringsvaerd A Hatalmas Színrabló című mesejátékát mutatja be Katona Imre rendezésében, a csíkszeredai Csíki Játékszín pedig Kacsóh Pongrác-Petőfi Sándor-Heltai Jenő János vitéz című produkcióját mutatja be Budaházi Attila rendezésében.

A művészeti vezető hangsúlyozta, hogy az új évadban szabadtéri előadást is terveznek, már folynak Carlo Goldoni A patikus című komédiájának próbái Csurulya Csongor rendezésében.
nyomtat

További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés