bezár
 

art&design

2012. 05. 04.
Sikeres képzőművészeti képzéssorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintegy 250 alkalommal hozzávetőleg 3500 egri diáknak tartott képzőművészeti képzést az elmúlt egy évben az Eger kulturális intézményeit üzemeltető Művészetek Háza (MH) Eger Nonprofit Kft. az Európai Unió támogatásával - tájékoztatta pénteken az MTI-t a MH programszervezője.

prae.hu

Az Új Széchenyi Terv 34 millió forintos pályázati támogatása nyomán megvalósított projekt célja a középiskolás diákok művészetek iránti nyitottságának kialakítása, múzeumlátogató közönség nevelése, illetve képző- és iparművészeti technikák oktatása volt - közölte Szőke Csilla.

Elmondta: a programban részt vevő középiskolások a Zsinagóga Galéria kiállításaira és a Kepes György műveit bemutató gyűjteményre épített előadásokon, múzeumpedagógiai foglalkozásokon ismerkedtek meg elsősorban a XX. századi magyar képzőművészettel.

Hangsúlyozta, hogy Eger legnagyobb képzőművészeti kiállító helyének a Zsinagóga Galériának a tematikus kiállításaira építve komplex képzőművészeti programot dolgozott ki a Művészetek Háza, melynek célja a 20. századi és a kortárs magyar képzőművészet oktatással egybekötött élményszerű bemutatása.

Az intézmény a lehető legszélesebben körben bevonta a program megvalósításába a társművészeteket és a tudományos kutató műhelyeket a témák feldolgozásába.

A programsorozat keretében nemcsak elméleti, hanem gyakorlati ismereteket is szerezhettek a diákok. Alkotóműhelyekben, szaktanárok, művésztanárok irányításával próbálhatták ki a különböző képzőművészeti technikákat.

Az így elkészült műveket egy, a Pásztörvölgyi Gimnáziumban berendezett kiállításon is bemutatták - mondta Szőke Csilla.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés