bezár
 

zene

2012. 05. 04.
A Budapest Park teljes megnyitása ügyében folytatódtak az egyeztetések
2012. május 4.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ma délelőtt egyeztetésre került sor a Park szervezői és a Budapest Főváros IX. Kerületi Önkormányzata jegyzője között a Park lehetséges mielőbbi megnyitásáról.

prae.hu

A Soroksári úton megvalósított Budapest Park életre hívói a vendégeikért érzett felelősség okán sajnálattal tapasztalták, hogy a Fővárosi Önkormányzat töretlen támogatása mellett, a IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatával az előkészületek ideje alatt kialakított együttműködés légkörét a nyitás előtti pillanatokban félreértések árnyékolták be.

Továbbra sem kérdőjelezve meg a Ferencvárosi Önkormányzat illetékes hatóságainak jóhiszemű eljárását, a szervezők ma reggelig értetlenül álltak, hiszen a hatóságokkal történt folyamatos egyeztetések alapján, a 2012. április 27. napjára várt engedélyek kiadása a várakozásukkal ellentétben nem történt meg. Ennek tudatában adták ki a nyitás előtt néhány órával közleményüket, mely szerint a „zenés-táncos rendezvények tartására” vonatkozó engedély hiányában a Parkot az elképzelt formában nem nyitják ki, Nagyszínpadi koncertjeiket pedig határozatlan ideig lemondják.

Ma délelőtt a ferencvárosi önkormányzat jegyzője lehetőséget adott a Park szervezőinek a személyes találkozásra és a vitás kérdések egyeztetésére. Ennek során kölcsönösen közeledtek egymáshoz az álláspontok.

A megbeszélésen kiderült, hogy a jegyzői hivatalhoz az eljárás során további dokumentáció is benyújtásra került, amelynek vizsgálata a határozathozatalhoz szükséges, és kiderült az is, hogy az engedély kiadása határidejének meghosszabbítása időközben megtörtént. Ennek megfelelően a jegyzői hivatal az ügyintézési határidőn belül jár el. A felmerült észrevételek, körülmények és kifogások rendezésére a felek hétfőn folytatják a hatóságokkal történő egyeztetéseket, amikorra remélhetően sikerül minden kérdést megnyugtató módon lezárni.

A megbeszélésen világossá vált, hogy elsősorban kommunikációs probléma okozta félreértés alakította ki azt a helyzetet, amelyben a szervezők a sajtóhoz fordultak. Ennek jövőbeni elkerülésére a felek megállapodtak, hogy a szervezők közvetlenül egyeztetnek a jegyzői hivatallal az ügy mielőbbi lezárása érdekében.

A nyitóhétvégén, pénteken és szombaton a Park kizárólag részlegesen tud megnyitni. A területén lévő két kis helyszínt, a zártkörű Hoppá klubot és az underground és az elektronikus zenei műfajok fedett helyszínét, a Pop-Art Electronic-ot nyitják csak meg a közönség számára, ahova a látogatók csak limitált létszámban, maximum 1000 főig, érkezési sorrendben kerülnek beengedésre.

A ma este 20 órára tervezett Kowalsky meg a Vega koncert a Pop-Art Electronic-ban kerül megtartásra. A szombati 15.00 órára tervezett SlamPoetry verseny és a 17 órakor kezdődő Hungarian Live Hip-Hop and SlamAll-Stars koncertek elmaradnak!

Az nyitó-hétvége Nagyszínpadi koncertjeire megvásárolt jegyek a kisebb helyszínekre is érvényesek lesznek, vagy a Park jegypénztárában 15 napon belül visszaválthatók, illetve remélve a megnyitás mielőbbi lehetőségét, a későbbre tervezett koncertre becserélhetőek lesznek.

A késedelem és az elszenvedett károk ellenére továbbra is azon lesznek a rendezők, hogy Ferencváros Önkormányzatával a lehető legteljesebb együttműködésben, a lehető leghamarabb nyithassa meg kapuit a Budapest Park. 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés