bezár
 

film

2012. 05. 04.
Az 5 éves Korda Stúdió köszönti a 10 éves Pincefesztivált Etyeken
Korda Filmpark - Sajtóközlemény
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Korda Stúdió 5 éves, a Pincefesztivál 10 éves jubileuma alkalmából nagyszabású programokkal készül a Korda Filmpark Etyeken, május 19-20-án. Az interaktív Filmbuilding program és a Kaszkadőrnapok izgalmai várják a látogatókat, akik egyúttal beleshetnek a Borgiák vagy a Hellboy 2 díszleteibe is.

prae.hu

Az immár ötödik éve sikeresen működő Korda Stúdió múlt év júliusában nyitotta meg, a filmgyártás iránt érdeklődő közönség számára a Korda Filmparkot. "Az őszi Kezes-lábos Fesztivál bebizonyította, hogy rendkívül nagy az érdeklődés a kaszkadőrök bemutatói és kaszkadőrtrükkök iránt. Ezért döntöttünk úgy, hogy ez alkalommal, május 19-20-án Kaszkadőrnapokat tartunk a stúdióban“ - nyilatkozta Somkuti András, a Korda Filmközpont ügyvezetője.

Gulyás Kiss Zoltán a Magyar Kaszkadőr Szövetség elnöke és csapata fogja "belakni" a Hellboy 2 című hollywood-i produkció New York utcai díszletét, illetve lovas, jelmezes kaszkadőrjelenteket mutatnak be a nagysikerű The Borgias tv-sorozat reneszánsz díszletében. A show-k szünetében a kaszkadőrök kaszkadőrtréninget tartanak a közönségből érdeklődő látogatók részére.

A látványos filmes kiállítással rendelkező szórakoztatóipari komplexum egyébként ez év márciustól újabb interaktív programmal bővítette szolgáltatásai körét. Közép-Kelet-Európa egyetlen filmes tematikus parkja nemcsak varázslatos világot tár a látogatók elé, hanem be is vonja őket a filmkészítés egyes gyártási folyamataiba. Így lesz ez a rendezvény alkalmával is: előzetes bejelentkezés alapján lehet bekerülni egy-egy 10-15 fős stábba, a Filmbuilding program csapatába. A program keretében rövid-játékfilm készül, az arra jelentkező látogatók belekóstolhatnak a forgatások hangulatába, a színészek és a forgató stábtagok munkájába.

A Korda Stúdió falai között forgott többek között a The Borgias című tv-sorozat két évada, a Pokolfajzat 2 - Az Aranyhadsereg című játékfilm, Az idők végezetéig, A katedrális című tv-sorozat folytatása, a Kaméleon, a Valami Amerika 2 , valamint számos magyar és külföldi videóklip és reklámfilm is.


További friss információk:
www.kordafilmpark.hu
www.facebook.com/KordaFilmpark
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Luca Guadagnino: Challengers
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés