bezár
 

színház

2012. 05. 03.
Az Alibi 50. előadása a Kamrában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötvenedik alkalommal láthatja a közönség a Tünet Együttes Alibi című előadását hétfőn a Katona József Színházban, a Kamrában.

Szkéné színház

A Szabó Réka rendezésében 2007-ben bemutatott produkció 5. születésnapját és 50. előadását - amely a független színházi életben kiemelkedőnek számít - játékkal ünnepelik: 50 darab lufit rejtenek el a város különböző pontjain pénteken az esti órákban és a piros lufikról készült fotókat várják színházjegyekért cserébe - közölte a társulat az MTI-vel.

Mint írják, arra kérik a nézőket, töltsék fel a lufikról készült képeket a Tünet Együttes Facebook profiljára vagy oldalára, megjelölve, hogy pontosan hol készült a fotó. Az első 10 feltöltőt megajándékozzák egy jeggyel a jubileumi, május 7-iki előadásra.

A humoros, groteszk "önvizsgálat-revüben" a különleges technikai megoldásokat kedvelő Tünet Együttes egy speciális tükörfal segítségével teremti meg azt a vívódásokkal teli belső világot, amelynek elfojtására, titkolására folyamatosan "alibit" gyártunk. Miközben a saját nevükön szereplő előadók a zenés-táncos kihallgatás során magukról is vallanak, a néző a saját tükörképével is farkasszemet nézhet - olvasható az előadás ismertetőjében.

Mint írják, a Tünet Együttes "zenés-táncos kihallgatása" 2007-es Thália Színházbeli bemutatása óta jelentős magyarországi és külföldi karriert futott be. 2008-ban az Alternatív Színházi Szemlén elnyerte a fődíjat, a debreceni Deszka Fesztiválon a legjobb humoros pillanatért járó Forgács-díjat, és sikerrel szerepelt Helsinkiben a Savoy-teatteriben, a csehországi Hradec Královében a Festival Theatre European Regions keretében és Bécsben a Mitteleuropäisches Theaterkarussel programjában.

A produkció 2010 őszén költözött a Kamrába és a Katona József Színház repertoárján azóta is szerepel. Az előadásban Furulyás Dóra, Gőz István, Kövesdi László, Szabó Márta, Szandtner Anna és Szász Dániel szerepel, a dramaturg Peer Krisztián, a zene Barna Balázs és Márkos Albert, a kosztüm Bodnár Enikő munkája.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés