bezár
 

film

2012. 04. 30.
Második hétvégén győzött a Think Like a Man
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Think Like a Man hozta a legtöbb bevételt 18 millió dollárral az észak-amerikai filmszínházakban az elmúlt hét végén, amikor a szokásosnál jóval kevesebben váltottak mozijegyet.

prae.hu

A romantikus vígjáték fölényesen maga mögé utasította a héten bemutatott mind a négy új filmet - köztük az Ötéves jegyesség című, felnőtteknek szóló komédiát -, amelyek csak 11 millió dollárt vagy még annál is kevesebbet hoztak a konyhára első hétvégéjükön. A Think Like a Man bevétele az első tíz napban elérte a 60,9 millió dollárt.

Az ilyenkor szokásosnál 30 százalékkal kevesebben mentek moziba az Egyesült Államokban és Kanadában az elmúlt hét végén, a Hollywood.com szerint valószínűleg azért, mert a mozirajongók e hét végére, a Bosszúállók című szuperhősfilm premierjére tartalékolták "idejüket és pénzüket". A nagy költségvetésű, különleges effektusokkal teli, háromdimenziós Bosszúállók külföldön már 178,4 millió dollár árbevételt hozott.

A múlt hét végén debütáló négy film közül a Kalózok! A kétballábas banda című családi animációs film szerepelt a legjobban, 11,4 millió dolláros jegyeladással a második helyen végzett a mozis bevételi toplistán. Az Ötéves jegyesség című felnőtt komédia 11,2 millió dolláros bevétellel a csalódást keltő 5. helyen debütált, míg A biztonság záloga című új thriller 7,7 milliós bevétele a 6. helyhez volt elegendő.

Egy másik új thriller, A holló a hetedik helyen kezdett 7,3 millió dollárral.
A bevételi listán a harmadik hely a Szerencsecsillag című szerelmes filmnek jutott, amelyet már a második hétvégén vetítettek az észak-amerikai mozikban. A negyedik helyre Az éhezők viadala csúszott vissza, amely azonban világméretekben már több mint 600 millió dollár bevételt hozott.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés