bezár
 

art&design

2012. 04. 30.
Széttört álmok a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Széttört álmok címmel szcenírozott koncertet ad a Syrius zenekar dalai nyomán a Zappa - Syrius Emlékzenekar, a Szegedi Kortárs Balett és a zene képpé formálásával kísérletező Aximmetry 2012. május 25-én (pénteken) 19:00-kor a Művészetek Palotájában.

prae.hu

A Széttört álmok című előadásban a legendás Syrius együttes ma már klasszikusnak számító zenéje 21. századi hangszerelésben, a Magyar Frank Zappa Emlékzenekar tolmácsolásában, olyan sztárok  közreműködésével hangzik el, mint Török Ádám, Szakcsi Lakatos Béla, Tátrai Tibor és a Syrius zenekar egykori billentyűse, Pataki László.

A nemzetközileg elismert Szegedi Kortárs Balett a kortárs tánc nyelvén fogalmazza újra a zenei gondolatokat, és mindehhez járul egy friss hazai innováció, az Aximmetry lenyűgöző látványvilága, mely új dimenziókat nyit a zene képpé formálásában. E három összetevő teljesen egyedi színpadi nyelvet eredményez, mely a nosztalgiázni vágyókon kívül a modern művészetek rajongóihoz, és a 3D-grafikák világában élő fiatalokhoz is szól.

A Syriust Baronits Zsolt alapította, a legendás formáció 1970 februárjában mutatkozott be a közönségnek, aki az addigi, gitáron alapuló zenékhez képest valami egészen újat hallhatott. A Syrius-koncertek az örömzene, a fantasztikus hangszerszólók, a nagyszerű közbeszövegelések, az irónia, a költészet keveredései voltak: komolyság és humor egységben élt a zenekar világában. Az emlékkoncerten a Syrius együttes szerzeményei olyan színpadi formát kapnak, melyben egyszerre van jelen egy klasszikus értelemben vett koncert, egy látványszínházi show és egy kortárs táncszínházi előadás.

nyomtat

Szerzők

-- Biró Vivien --


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés