bezár
 

zene

2012. 04. 27.
Hatvan programot kínál a ma kezdődő első pécsi Zsolnay Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Pécs központjából induló és a Zsolnay Kulturális Negyedbe érkező zenés felvonulással ma délután veszi kezdetét a baranyai megyeszékhelyen az I. Zsolnay Fesztivál, amelynek szervezői 60 produkcióra várják a látogatókat.

prae.hu

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében kialakított 45 ezer négyzetméteres Zsolnay Kulturális Negyed "izgalmas nyílt és zárt terei" a programsorozat öt napja alatt különleges helyszínt biztosítanak a 450 fellépőnek és a várt napi kétezer vendégnek.

A pénteken délután fél hatkor kezdődő felvonulást este fél nyolctól a megnyitó ünnepség követi a Pirogránit udvaron, ennek keretében lesz Lackfi János és Márta István erre az alkalomra írt kórusművének ősbemutatójára pécsi kórusok közreműködésével. Ezután a szerb Boban i Marko Markovic Orkestar ad koncertet.

Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója korábban elmondta: a kulturális negyed kiváló adottságainak bemutatását célzó összművészeti fesztivál programjai között a gyerekeknek, a fiataloknak és az idősebbeknek szóló események egyaránt szerepelnek. A komolyzenei hangversenyektől kezdve a dzsessz-, a népzenei és az elektronikus zenei koncerteken át a színházi előadásokig és a kiállításokig számos műfaj képviselteti magát.

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményen a Boban i Marko Markovic Orkestar, a portugál Madredeus és a francia Les Tambours du Bronx mellett koncertet ad Lajkó Félix, a Csík Zenekar, Palya Bea, az Amadinda Ütőegyüttes, Takáts Eszter és Müller Péter Sziámi, a Kaláka, Balázs Elemér, Rutkai Bori és a Specko Jedno, a ColorStar és a Mandel-kvartett is.

Az 50 millió forintos költségvetésű fesztiválon számos színházi előadás várja a közönséget: az 50 éves Bóbita Bábszínház jubileumi programokkal készül és látható lesz a Vidnyánszky Attila által rendezett Szarvassá változott fiú. Színművészeti egyetemisták részvételével, Hargitai Iván rendezésében mutatják be Tasnádi István Tranzit című darabját, a budapesti Katona József Színház pedig a 6+1 programmal érkezik Pécsre.

A fesztiválra utazóknak a MÁV-Start Zrt. ötven százalékos kedvezményt biztosít a teljes árú utazás árából. A fesztiválról bővebben a www.zsolnayfesztival.hu internetes oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés