bezár
 

film

2008. 09. 01.
Hétfőtől szavazhatnak a mozirajongók kedvenc európai filmjükre
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Európai Filmakadémia hétfőn nyitotta meg az idei People's Choice Award elnevezésű közönségszavazást, melynek keretében a kontinens filmrajongói voksolhatnak kedvenc európai filmjükre - közölte Elekes Szentágotai Blanka, a szervezet kelet- és közép-európai sajtóattaséja.

prae.hu

A közönség a www.peopleschoiceaward.org portálon október 31-ig szavazhat.

A jelölt filmek között van több Magyarországon még be nem mutatott alkotás, úgy mint Peter Flinth rendezése, az Arn - Tempelriddaren, Nic Balthazar filmje, a Ben X, Dany Boon Bienvenue chez les ch,tis című mozgóképe, Dennis Gansel munkája, a Die Welle, Juan Antonio Bayona El orfanato című műve, Til Schweiger filmje, a Keinohrhasen, valamint Jaume Balagueró és Paco Plaza közös produkciója, a Rec. A mozirajongók voksolhatnak Joe Wright Vágy és vezeklés című angol-francia filmdrámájára, Claude Berri Egyedül nem megy című romantikus filmjére, David Yates Harry Potter és a Főnix rendje című fantasyjére, Sergei Bodrov Mongoljára, vagy Ferzan Özpetek A Szaturnusz gyűrűjében című filmdrámájára.

A sajtóattasé tájékoztatása szerint a közönségdíjat december 6-án Koppenhágában, az Európai Filmdíj átadási ünnepségén osztják ki. .

Felidézte azt is, hogy a korábbi nyertesek között megtalálható Pedro Almodóvar Volver, Roberto Benigni Az élet szép, Jean-Pierre Jeunet Amélie csodálatos élete, Peter Cattaneo Alul semmi és Fatih Akin Fallal szemben című filmje.

nyomtat

További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés