bezár
 

színház

2012. 04. 25.
EFOTT: Velencére költözik a Szkéné Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy előadást tart a Szkéné Színház társulata Velencén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) július 3. és 8. között.

Szkéné színház

"Az EFOTT-on színesebb színházi produkciók fognak szerepelni, nem csak a Szkéné repertoárjából. A többi egyetemi színpad számára is lehetőséget biztosítunk produkcióik bemutatására a Velencei-tó partján" - mondta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Thuróczy Szabolcs színművész elmondta: a Szkéné Velencén előadja a Parasztoperát, valamint A fajok eredetét is.

Az idei EFOTT házigazdája a Szkénének is otthont adó Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kreatív csapata.

A fesztiválon hét külföldi zenei előadó lép fel, köztük Roni Size, Dr. Alban, John Dahlback, a Brooklyn Bounce, a hazaiak közül a Csík Zenekar, a Tankcsapda, a Quimby, Deák Bill Gyula, a Carbonfools, a Kiscsillag és az Animal Cannibals is.

A nyitónapon, július 3-án a Csík Zenekar adja a nyitókoncertet; az autentikus népzenét és a hazai poprock-dalok feldolgozásait egyaránt előadó formáció a szerdai sajtótájékoztatón ízelítőt adott koncertprogramjából. Csík János hegedűs, a zenekar vezetője elmondta: velencei fellépésükön vendégként színpadon lesz mások mellett Presser Gábor és Dresch Mihály is.

Az EFOTT házigazdája és hangja idén az Animal Cannibals hiphop-csapat lesz. A duó egyik fele, Qka MC arról számolt be, hogy a fesztivál nyitónapjára kerékpártúrát szerveznek Budáról Velencére, május 1-től pedig megjelennek a részletek az EFOTT Facebook oldalán arról, miként lehet megnyerni egy 100 ezer forint értékű városi kerékpárt.

Mint Maszlavér Gábor elmondta, az EFOTT-on lesz az egyetemi hallgatók három csapatsportágban is zajló bajnokságának döntője.

Tavaly Szolnokon tartották az EFOTT-ot, Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg évről évre más helyszínen. Az első a Pécs melletti Abaligeten volt, az elmúlt években Debrecenben, Dunaújvárosban, Baján és Orfűn is volt EFOTT, rendszeresen mintegy 70 ezres látogatószámmal.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés