bezár
 

irodalom

2012. 04. 24.
Együttműködve versenyezni? - Konferencia az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán
2012. április 27. 9.00-17.00, ELTE Pedagógia Pszichológiai Kar, 1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27. Aula
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán "Együttműködő versengő állampolgár: utópia vagy realitás?" címmel rendeznek konferenciát 2012. április 27-én. A szimpóziumon a pszichológia, a jog, a közgazdaságtudomány és az evolúciós biológia szempontjából is vizsgálják a konstruktív versengést.

prae.hu

Az Európai Unió és a globalizált világ kulcskérdése a verseny és a szolidaritás/együttműködés egyensúlyának helyzete. A konferencia előadói az együttműködő versengés feltételeivel, a vetélkedés evolúciós gyökereivel és a versengés vállalati innovációban betöltött szerepével is foglalkoznak. A workshopokon a versengés és együttműködés élményéről és mindennapi gyakorlatairól, illetve a verseny iskolai folyamatokban való jelenlétéről is szó lesz.

A szimpózium ötletgazdája Fülöp Márta, az MTA Pszichológiai Kutatóintézet tudományos igazgatója, az ELTE egyetemi tanára, aki évek óta a versenybarát társadalmak és csoportok pszichológiai-kulturális vonatkozásait kutatja. Az eddigi eredmények bizonyítják, hogy az együttműködve versengő állampolgár egyesíti magában az együttműködés és a versengés előnyeit is, így a versengés társadalom szempontjából leghasznosabb változata jön létre. A professzor az „Európai Léptékkel a Tudásért, ELTE” kutatóegyetemi projekt témával foglalkozó kutatócsoportját is vezeti, amely az elmúlt másfél évben egyedülálló kutatást végzett a témában.

Az uniós támogatással megvalósuló kutatás során szociológusokkal, történészekkel, jogászokkal, közgazdászokkal, statisztikus fizikussal, politikusokkal, médiaszakemberekkel és pedagógusokkal készítettek mélyinterjúkat az együttműködő versengő állampolgár fogalmára, megvalósíthatóságára rákérdezve. Az interjúhelyzetet olyan kérdőíves vizsgálat követte, amelynek során azt kívánták feltárni, hogy gyakorló tanárok, valamint tanár szakos egyetemisták milyen nevelési, szocializációs elképzelésekkel rendelkeznek a versengés – együttműködés terén. A konferencián ismertetik a kutatás eredményeit is.

Meghívó, a részvételhez szükséges regisztráció módja és a részletes program itt található:
http://pszichologia.elte.hu/wp-content/uploads/2012/04/Konferencia-megh%C3%ADv%C3%B3-%C3%A9s-program.pdf

A konferencia az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg (a támogatás száma TÁMOP 4.2.1/B-09/1/KMR-2010-0003).
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés