bezár
 

irodalom

2012. 04. 24.
Identitás a kultúrák kereszttüzében
2012. április 24. 17:30, ELTE PPK, 1075 Budapest, Kazinczy utca 23-27. Aula
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara és Erzsébetváros Önkormányzata ismeretterjesztő előadássorozatot rendez, amelyen az "Európai Léptékkel a Tudásért, ELTE" kutatóegyetemi projekt eredményeit mutatják be. A Kazinczy-esték következő előadásán az etnikai-kulturális identitásfejlődésről lesz szó.

prae.hu

A kultúrák egymással való találkozásának életünk minden területén szemtanúi lehetünk. Az egyik érdekfeszítő kérdés éppen az, hogy mindez hogyan zajlik bennünk, egyénekben? Nguyen Luu Lan Anh és társai etnikai-kulturális identitásokkal kapcsolatos kutatásuk révén keresnek válaszokat a felmerülő kérdésekre. Az egyetemi docens, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Központ vezetője „Identitás a kultúrák kereszttüzében” című előadásán kutatásaik eredményeit ismerteti.

A kutatóegyetemi projekt egyik kutatócsoportjában a hazai többségi, etnikai-nemzetiségi kisebbségi és bevándorló fiatalok identitáskonstrukcióival foglalkoztak. A kutatásban öt etnikai kisebbségi csoport tagjai - roma, német, szerb, szlovák és vietnámi fiatalok - vesznek részt. A kutatók összefüggéseket kerestek az akkulturáció és az életkor, valamint az iskolában való boldogulás, a kortárs csoporttal való kapcsolat minősége és az identitásfejlődés különböző fázisai között. Az identitáskonstrukciókban megjelenő tipikus nemi különbségek mintázatainak feltárására is törekedtek.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagogikum Központjában megvalósuló „Az élethosszig tartó tanulás társadalmi folyamatai és biopszichoszociális háttere” kutatóegyetemi alprojekt az oktatásra és az egészségfejlesztésre koncentrál. Az előadássorozat célja, hogy a kutatási eredményeket széles körben terjesszék és népszerűsítsék a kerület lakói, a középiskolai diákság és egyetemi hallgatóság körében. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, a rendezvénysorozat Erzsébetváros „Kultúra utcája” programjához is kapcsolódik.

A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött (kommunikacio@ppk.elte.hu).

Időpont: 2012. április 24. 17:30
Helyszín: ELTE PPK, 1075 Budapest, Kazinczy utca 23-27. Aula

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés