bezár
 

színház

2012. 04. 23.
Tantermi Színházi Szemle május elején
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tantermi Színházi Szemlét rendeznek május 3. és 5. között a MU Színházban és a közelében lévő iskolában; a háromnapos rendezvényen többek között a Nézőművészeti Kft., a Szputnyik Hajózási Társaság, a Krétakör, a Maladype és a Szkéné Színház mutatkozik be az iskolai közegre szabott produkciókkal.

Szkéné színház

A FÜGE Produkció a tavalyi Tantermi Színházi Szemle sikere után az idén is pályázatot írt ki olyan projektek, előadások támogatására, amelyek alkalmasak arra, hogy iskolai közegben szólítsák meg a középiskolás diákokat - olvasható a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület (FÜGE) MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, a pályázat során előnyt élveztek azok a független színházi területen dolgozó alkotók, akik vidéken és hátrányos helyzetű közösségekben hozzák létre kis költségvetésű, utaztatható projektjüket.

Fontosnak tartották továbbá, hogy a színházi előadások létrehozásakor külső szakembert, illetve drámapedagógust is bevonjanak az alkotói folyamatba.

A 136 beérkezett pályázatot szakmai kuratórium - Zsótér Sándor rendező, tanár, Kaposi László drámapedagógus, V. Sárközi Angéla tanár, Deme László színikritikus - bírálta el. A Tantermi Színházi Szemlét a MU Színházban és a szomszédságában lévő Lágymányosi Bárdos Lajos Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban tartják, ezeken a helyszíneken láthatja a közönség a zsűri által kiválasztott 20 előadást.

A szemle programjában többek között a Nézőművészeti Kft., a Szputnyik Hajózási Társaság, a Krétakör, a Kerekasztal Társulás, az Összpróba, a Nyitott Kör, az Utcaszínház, a Manna, a Káva, a Maladype Színház, a Szabad Kurzus, a Szkéné Színház és a Soltis Lajos Színház előadásaival, foglalkozásaival, illetve prezentációival találkozhatnak az érdeklődők.

A mustrán dől majd el, mely pályázók részesülhetnek támogatásban, hogy előadásukat minél több iskolába eljuttathassák. A produkciók között - a Polgár Krisztina Emlékalap jóvoltából - összesen 20 millió forintot osztanak szét.

A szemle alkalmat teremt arra, hogy ennek, a Magyarországon egyelőre kevéssé ismert színházi irányzatnak a legjelesebb képviselői bemutatkozhassanak a szélesebb nyilvánosság előtt - áll a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés