bezár
 

film

2012. 04. 22.
A Play kapta a Hullámtörők-díjat
19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, 2012. április 13-21., Uránia, Toldi, Kino, Örökmozgó, A38
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál fődíját évről évre egy háromtagú nemzetközi zsűri ítéli oda, melyet idén Stefan Laudyn, a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Kocsis Ágnes filmrendező és Muhi András producer alkották.
A zsűri indoklása szerint a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Hullámtörők-díjat "egy látszólag tökéletes társadalom következetes és felzaklató portréjáért" a PLAY (r.: Ruben Östlund) című svéd filmnek adta. A filmet az Anjou Lafayette forgalmazásában hamarosan a hazai mozikban láthatja viszont majd a közönség.

Ruben Östlund Interneten keresztül, videóüzenetben köszönte meg a díjat, miközben beleshettünk a kulisszák mögé is, láthatta a közönség a rendező irodáját, és betekintést engedett a következő nagyjátékfilmje előkészületeibe, ami egy síparadicsomban fog játszódni.

Play


A 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját Geoffrey Enthvoven Hasta la vista című filmje kapta. A nézők 5-ös skálán szavazhattak a filmekre, a nyertes film 4,78-as átlaggal nyerte a legkedveltebb filmnek járó kitüntetést. A film, amit máris egyenesen "a belga Életrevalók"-ként emlegetnek, a Mozinet forgalmazásában április 26-án startol a hazai mozikban, így annak sem kell elszomorodnia, aki a Titanicon esetleg lemaradt róla. 

Hasta la vista


prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés