bezár
 

zene

2012. 04. 20.
VilágVeleje Nyár Európa Kiadóval, Tankcsapdával az Orczy Parkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Minden szinten rock and roll a mottója az idei VilágVeleje Nyár fesztiválnak, amelyet június 15-16-án rendeznek meg a fővárosi Orzy Parkban. A program két fő attrakciója az Európa Kiadó és a Tankcsapda koncertje.

prae.hu

A VilágVeleje Produkció tavaly rendezte meg első ízben nyári programját. A fesztiválnak idén is az Orczy Park ad otthont, ezen belül a fő helyszín a Nagyrét lesz, itt kap helyet a nagyszínpad, emellett lesz egy tószínpad is, ahol akusztikus programok lesznek műsoron - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az első napon, június 15-én pénteken a fő esemény a legendás Európa Kiadó Love '12 című műsora. A Menyhárt Jenő által vezetett zenekar több mint 30 évvel ezelőtt, 1981. szeptember 13-án lépett először színpadra és a kilencvenes évek közepéig tartó aktív időszakában évente új koncertprogrammal jelentkezett. Ezek közé tartozott a Love '82 és a Love '92 is, mindkettőt később lemezen örökítették meg. A szervezők közlése alapján a friss Love '12 műsor meglepetéseket tartogat; az Európa Kiadó előtt a Balaton együttes játszik.

A tószínpad éjszakai programja a fesztivál első napján a nyolcvanas-kilencvenes évek underground zenéibe enged betekintést Peter Ogi, Legát Tibor, Ujj Zsuzsi, Őz Zsolt és mások részvételével.

A második napon, június 16-án mutatkozik be új felállásában, Sidlovics Gábor gitárossal a fővárosi közönségnek a Tankcsapda, amely a tervek szerint két új dalt is előad. A Tele a Tankot 2012 Turné nyári budapesti állomására színpadi látvánnyal és pirotechnikával készül a csapat. A Tankcsapda előtt a Kowalsky meg a Vegából ismert zenészekből álló Los Vegas zenekar melegít be, utánuk a Depresszió játszik.

Június 16-án a tószínpadon a Szekeres András-Barbaró Attila duó játszik Junkies-dalokat akusztikus formában Szekeres-Barbaró Wurlitzer Band néven.

A rendezvény viharnapja: június 17.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés