bezár
 

irodalom

2012. 04. 20.
Kármán Tibor játékos könyvbemutatója szombaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Labdazsonglőr közreműködésével mutatják be Kármán Tibor Egy focista naplójából című ifjúsági regényét szombaton a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

prae.hu

A könyvbemutatón színinövendékek olvasnak fel a kötetből, egy freestyler pedig ügyességi bemutatót tart a közönségnek. Amennyiben jó idő lesz, az épületen kívül dekázóversenyre és egyéb játékokra invitálják a gyerekeket - közölte a Kálvin Kiadó szerdán az MTI-vel.

Kármán Tibor író és fociedző is egyben: könyvében egyebek mellett a fociról, a barátságról, az emberi értékekről és Istenről ír egy kisfiú szemszögéből, naplóformában. A történetben szereplő Dinyó, Lapát és a többiek szeretnek focizni. Az egyik nap lelkész érkezik a faluba, aki focizik is és ez sok mindent megváltoztat a fiúk életében. "Láttatok már lelkészt focizni? Hát én sokáig nem, de amikor láttam, akkor nemcsak az állam esett le, hanem elkezdtem naplót is írni" - olvasható a regényben.

A fiúknak fejlődik például a technikájuk és az erőnlétük, emellett a hit és Isten felé vezető útjukon is elkísérhetik őket az olvasók.

A kiadó tájékoztatása szerint a szerző utánpótlás neveléssel is foglalkozik és a könyvben tulajdonképpen az ezzel kapcsolatos elképzeléseit, álmait írta le. A regényt Baranyai (b) András illusztrálta.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés