bezár
 

irodalom

2012. 04. 19.
A MISZJE felhívása szépírókhoz, szakírókhoz, műfordítókhoz, szerkesztőkhöz, kottaművek szerzőihez
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ha a könyvtárakból kivették a könyvet vagy kottát, jogdíj illeti meg a szerzőt, szerkesztőt, fordítót. Ezért kell regisztrálni magát annak, akinek van könyve, szerkesztett könyvet, vagy kottáját adták ki. Erről szól a felhívás.

FELHÍVÁS

 

A Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) felhívása az irodalmi és kottaművek szerzőihez, valamint azok örököseihez.

prae.hu

 

A MISZJE arra kéri az irodalmi és kottaművek szerzőit (szépírókat, szakírókat, műfordítókat, szerkesztőket, kottaművek szerzőit) és örököseiket, hogy közöljék személyes adataikat, és regisztrálják könyvtárakból kölcsönözhető műveiket az egyesület online adatbázisába (www.miszje.hu, regisztráció menüpont). Ez szükséges ahhoz, hogy a MISZJE a nyilvános haszonkölcsönzési jogdíjakat feloszthassa és kifizethesse.

A regisztrációra postán is lehetőségük van, a 1088 Budapest, Múzeum u. 7. címre küldhetik meg a jogdíj kifizetéséhez szükséges személyes adataikat és műveik listáját, a szerző, a cím, a megjelenés helye, ideje és az ISBN szám feltüntetésével.

 

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 23/A.§-a értelmében: a nyilvános haszonkölcsönzést végző könyvtárakban haszonkölcsönzés útján terjesztett irodalmi művek és kottában rögzített zeneművek szerzőit a haszonkölcsönbe adásra tekintettel megfelelő díjazás illeti meg, amely díjigényüket a szerzők csak közös jogkezelő szervezetük útján érvényesíthetik. Jogdíjra jogosult minden olyan irodalmi és kottamű szerzője és annak örököse, amely a szerzői jogi törvény alapján védett műnek minősül, és amely magyarországi közkönyvtárakban megtalálható és kölcsönözhető.

 

További tájékoztatásért forduljanak hozzánk a honlapunkon (www.miszje.hu) megtalálható elérhetőségeink bármelyikén. Együttműködésüket köszönjük.

 

Budapest, 2012. április 18.

 

 

Tisztelettel,

 

Kollár Árpád, a MISZJE elnöke és Dr. Menyhért Anna, a MISZJE igazgatója

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés