bezár
 

zene

2012. 04. 19.
Felvidéki programok és a Kodály-napok kórushangversenye a Művészetek Palotájában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Felvidéki programok és a Kodály-napok kórushangversenye várja a közönséget vasárnap a budapesti Művészetek Palotájában (Müpa).

prae.hu

Szlovákiai magyar népdalkörök, néptáncosok, mesemondók, bábcsoportok lépnek fel a vasárnap délelőtti programban, amelyet Hrubík Béla, a szlovákiai magyar kulturális szervezet, a Csemadok országos elnöke nyit meg - közölte a Csemadok galántai területi választmánya az MTI-vel.

A Müpa hétvégente sorra kerülő Cifra Palota családi rendezvényén havonta egy alkalommal Hetedhét ország címmel egy-egy vidéki vagy határon túli város mutatkozik be. Most a felvidéki Galánta.

Este a felvidéki Kodály-napok kórushangversenyét tartják meg, a kettős Kodály-évforduló, a zeneszerző, karnagy, népzenekutató születésének 130. és halálának 45. évfordulója alkalmából.

Az esten fellép a tavaly májusi XV. Kodály Napokon, a szlovákiai magyar felnőtt kórusok országos minősítő versenyén legmagasabb minősítést szerzett három kórus, a nagymegyeri Janiga József Művészeti Iskola Leánykara, a révkomáromi Concordia Vegyeskar és a galántai Kodály Zoltán Daloskör.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés