bezár
 

színház

2012. 04. 19.
Technikai fejlesztés a Karinthy Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Uniós támogatásnak köszönhetően jelentős technikai fejlesztés valósult meg a budapesti Karinthy Színházban.

Szkéné színház

Az idén 30 éves teátrum 10 millió forint értékű eszközberuházást és fejlesztést hajtott végre az év elején - olvasható a Karinthy Színház MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, a több mint 3,5 millió forinttal támogatott projektet mindössze négy nap alatt valósították meg a szakemberek.

A fejlesztés keretében teljesen megújult a teátrum világítási parkja: új lámpákkal, fényszabályozó egységekkel, színváltókkal, valamint nagyteljesítményű ködgéppel és számos egyéb kiegészítővel lett gazdagabb a színház. A további működést új hang, valamint ügyelőrendszer is segíti. A mostani fejlesztés a színház elmúlt 30 évének legjelentősebb beruházása.

A Karinthy Színház Buda egyetlen folyamatosan játszó állandó teátruma. Működésének 30. évfordulóját egyetlen magánszínház sem érte meg korábban, hiszen Bárdos Artúr legendás színháza is csak 27 esztendőt üzemelt magánkézben.

A háború utáni első magánszínház még Hököm Színpad néven alakult 1982-ben, a homlokzatra csak később merte kiírni családnevét a színház vezetője, Karinthy Márton. Az idei évadot szeptemberben Csurka István egy régebbi tragikomédiája, az Eredeti helyszín nyitotta Böhm György rendezésében. Október végén Fodor László vígjátékát, A templom egerét tűzte műsorra a színház, a darabot Karinthy Márton állította színpadra.

A színház decemberben tartotta 100. premierjét, a jubileumi bemutató Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című műve alapján készült. Januárban pedig krimit láthatott a közönség: Robert Thomas Szegény Dániel című darabját mutatták be. A Tom Sawyer kalandjai című Mark Twain-klasszikus premierjét márciusban tartották.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés