bezár
 

film

2012. 04. 19.
Ha csütörtök: Irány Spanyolország! - Spanyolcsizma a Titanicon
19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, 2012. április 13-21., Uránia, Toldi, Kino, Örökmozgó, A38
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idei Titanic Nemzetközi Filmfesztivál kiemelt országa Spanyolország, a Spanyolcsizma szekción pedig csodás déli tájakra repíti a nézőket. A mai speciális ajánlat két film, közönségtalálkozókkal körítve.
A Spanyolcsizma szekció Kedves idegen című filmjének főszereplője egy titokzatos utazó, aki Mallorca egyik csendes falujába érkezik, és észrevétlenül megszáll egy elhagyatott boltban. A helyiek izgatottan várják, hogy újra megnyissa az üzletet – ami talán felpezsdítené a falu életét –, csak az nem tűnik fel senkinek, hogy esze ágában sincs ilyesmit tenni, és egy szót sem tud spanyolul. A Kedves idegen rejtéllyel ötvözi a humort és a drámát, és egy zárt, személyes világot jelenít meg, amely a mai napig létezik a kis hegyi falvakban. A film csütörtökön 18.45-től kezdődő vetítése után a rendezővel, Toni Bestarddal beszélgethetnek a nézők az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Kedves idegen


A Titanic csütörtöki filmjei között szerepel a belga Hasta la vista is. Lars, Philip és Jozef három flamand jóbarát, akik a többi fiatalhoz hasonlóan egyetlen dolgot szeretnének: minél előbb elveszíteni a szüzességüket. Csakhogy testi fogyatékaik korlátozzák őket a csajozásban. Jozef szeme annyira gyenge, hogy csak nagyítóval lát rendesen, Philip csak fejét és egyik kezét tudja mozgatni, Larsnak pedig gyógyíthatatlan daganata van, ami Philiphez hasonlóan tolószékbe kényszeríti. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, Spanyolországba utaznak, hogy felkeressenek egy különleges bordélyházat. Egy kis mikrobuszban vágnak neki az életre szóló kalandnak. Az Hasta la vista a Montreali Filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját, az ökumenikus zsűri díját, valamint a közönségdíjat. A film 21.00-kor kezdődik az Uránia Nemzeti Filmszínházban, utána pedig közönségtalálkozót tartunk Geoffrey Enthoven rendezővel és Mariano Vanhoof producerrel.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés