bezár
 

film

2012. 04. 19.
A Quimby klipje pénteken debütál a Titanicon
19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, 2012. április 13-21., Uránia, Toldi, Kino, Örökmozgó, A38
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az a:normal sessions egy 2010-ben alakult újgenerációs zenei projekt, melyben a zene és a film egyedi módon találkozik, élő zenei videoklipek formájában. Az élő előadás és a videoklip egybemosásával és ismert hazai és külföldi együttesek közreműködésével a csapat olyan egyedi zenei videókat valósít meg, amelyek egyszerre használják ki az élő esemény izgalmát és az előre megkomponált vizuális koncepció erejét.
Az a:normal sessions alapítója Vandad Kashefi iráni származású, Magyarországon élő fiatal filmrendező, aki a projektben számos közreműködővel dolgozik. A videók Erdély Mátyás, Győri Márk és Csepeli Eszter operatőrök munkái. A klipek előadói között ott van Harcsa Veronika, Lajkó Félix, Alba Hyseni, Palya Bea és a Syngas Project. A projekt egyik célja, hogy olyan zenészeket is bemutasson, amelyeket a TV és rádióállomásokon nem hallhat a nagyközönség, valamint, hogy új formában mutassa be a hazai együtteseket. Az eredmény így több mint egy egyszerű élő felvétel, és őszintébb, mint egy hagyományos, előre csomagolt videoklip: kihívás az alkotóknak és valódi élmény a nézőknek.

a:normal sessions - Kastner Judit


A csapat új munkái közül a Quimby, a Hangmás és a Lajkó Félix videó premierjére kerül sor pénteken (április 20.) 19:30-kor az A38 hajón, a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Rövidre vágva szekciója keretén belül.

A filmeket a José González egészen különleges élete című film előtt vetítjük, utána pedig közönségtalálkozót tartunk Vandad Kashefi részvételével.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés