bezár
 

színház

2012. 04. 18.
Színházi előadás jeltolmácsolással
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jeltolmács segítségével élvezhetik a színházi előadást a siketek és nagyothallók április 21-én Dunaújvárosban, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában - mondta el az MTI-nek az intézmény marketing menedzsere.

Szkéné színház

Hódos Gabriella tájékoztatása szerint csatlakoztak ahhoz a 90 decibel projekt elnevezésű országos programhoz, amely azzal a céllal indult, hogy a színházi előadások rendszeresen, évadokon át hozzáférhetőek legyenek a hallássérültek számára is.

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában április 21-én Alfonso Paso Mennyből a hulla című bűnügyi komédiáját "közvetíti" jeltolmács a siket és nagyothalló nézőknek.

A jelelő szakember kivetítő segítségével követi és jeleli a nézők számára a színház minden pontjáról jól látható helyről a Kiss Attila által rendezett, s az intézmény művészei által színpadra állított előadást.

A dunaújvárosi intézmény nagy figyelmet fordít az integrációra és a társadalmi felelősségvállalásra. Az épület legutóbbi felújítása során a mozgáskorlátozottak számára tették akadálymentessé a házat, s a jövőben - anyagi helyzetüktől függően - minél gyakrabban szeretnék jeltolmács segítségével élvezhetővé tenni az előadásokat a siket és nagyothalló nézők számára is.

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza ebben a színházi évadban hat saját bemutatóval és 3 bérleti előadással várta, illetve várja az évad végéig a dunaújvárosi és környékbeli közönséget. Bár "hivatalos" társulata nincs az intézménynek, az előadásokon évek óta közreműködő hivatásos színészek és táncosok lépnek színpadra.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés