bezár
 

film

2012. 04. 13.
Szombat a Titanicon
19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, 2012. április 13-21., Uránia, Toldi, Kino, Örökmozgó, A38
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál látogatói idén a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő A38 hajón is mozizhatnak, méghozzá a Zene mindenkinek szekció filmjeit nézhetik meg új helyszínünkön.
Szombat este 19:30-tól láthatják például a videonapló, a biztonsági kamera, a koncertfelvétel, a turnédoku és az animáció eszközeit használó José González egészen különleges élete című filmet, mely Svédország egyik legkiválóbb – és legrejtőzködőbb – muzsikusáról, José Gonzálezről és legendás In Our Nature című albumának készítéséről szól.

José González egészen különleges élete


Kísérőfilmje, az a:normal sessions egy 2010-ben alakult újgenerációs zenei projekt, melyben a zene és a film egyedi módon, élő zenei videoklipek formájában találkozik. Olyan előadókkal készült felvételek lesznek láthatóak, mint Harcsa Veronika, Lajkó Félix, Alba Hyseni, Palya Bea és a Syngas Project. Már csak azért is érdemes ellátogatni az A38-ra, mert a vetítés után vendégül látja a Titanic az a:normal sessions rendezőjét, Vandad Kashefit.

Todd Haynes neve bizonyára ismerősen cseng a Titanic nézői számára: a rendező filmjei közül nálunk láthatták először az Elkülönítve és a Távol a mennyországtól című munkákat. A 2011-es Mildred Pierce a hard-boiled műfaj mestere, James M. Cain (A postás mindig kétszer csenget) regénye nyomán készült, és elsősorban a címszerepet alakító Kate Winslet ragyogó játéka miatt vált népszerűvé. Az öt részes minisorozat a harmincas évek Kaliforniájában játszódik: az egyedülálló anya, Mildred hányattatások és drámai családi konfliktusok közepette próbál szerencsét a helyi vendéglátásban. A Titanic szombat délutáni maratoni vetítése a Toldi moziban egyedülálló alkalom, hogy a filmet mozivásznon lássuk!

Mildred Pierce


Verseny szekciónból az amerikai függetlenfilmes Jamie Heinrich Hol volt, hol nem című munkája mutatkozik be. A rendező a forgatókönyvet saját rövidfilmje, a Happily Ever After nyomán írta, a korábbi filmet átható laza humort azonban drámaibb, kijózanítóbb hangvétellel cserélte fel. Cole Killian, az egykori sportoló véletlenül összefut régi középiskolai barátnőjével, és megtudja, hogy van egy gyereke, akiről eddig nem is tudott. Úgy próbálja meg építeni a kapcsolatot "új" fiával, Boval, hogy videonaplót készít találkozásaikról. Amikor azonban vonzódni kezd Bo új barátnőjéhez, komoly próbatételnek teszi ki a családi kötelékeket, a kínos következmények pedig csőstől szakadnak minden érintett nyakába. A film világpremierjét tartják a Titanicon, a vetítés 18:30-kor kezdődik a KINO-ban.

Hol volt, hol nem

www.titanicfilmfest.hu



prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés