bezár
 

film

2012. 04. 13.
Titanic-premierek a Toldi moziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi premierekkel várja a 19. Titanic Filmfesztivál a közönséget a filmmustra első napján, pénteken a Toldi moziban.

prae.hu

A Robert de Niro főszereplésével vetített Mocsokváros utcáin című film csütörtök esti fesztiválnyitó díszvetítése után pénteken teljes gőzzel útnak indul a Titanic.

A szervezők tájékoztatása szerint 17.30-kor kezdődik a Toldi moziban a Kodály Method című audiovizuális-webes projekt bemutatója.

A hazai és külföldi zenészek közreműködésével forgatott alternatív videoklipekből álló produkció ingyenes gálavetítése után a nézők az alkotókkal, Szimler Bálint rendezővel és Rév Marcell operatőrrel is találkozhatnak.

A francia Mathieu Kassovitz Lázadás című filmje, amely az 1988-as új-kaledóniai túszdrámát dolgozta fel, 20.30-kor tekinthető meg a moziban. Kassovitz rendezőként, társ-forgatókönyvíróként és színészként is jegyzi a politikai drámát, amit Franciaországon kívül még nem forgalmaztak.

Az Északi fények szekció mezőnyéből a dán ID:A című bűnügyi akciófilmet 23:00-kor tűzik műsorra a Toldiban.

Az Oscar-jelölt Christian E. Christensen munkája egy amnéziás fiatal nőről szól, aki kétségbeesve keresi identitását. A krimi főszereplője Tuva Novotny, akit a Drága Alice című filmből is ismerhet a magyar közönség.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés