bezár
 

zene

2012. 04. 12.
Ákos: új dal és klip a fesztiválkoncertek előtt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Előkelő idegen címmel új maxilemezt jelentetett meg Ákos; az idén Kossuth-díjjal kitüntetett zeneszerző szintipopos hangzású, retró hangulatú dalát és klipjét nyáron három nagy fesztiválkoncert követi, a stúdióalbum őszre várható.

prae.hu

"Egyszerre nosztalgikus, parodisztikus, ugyanakkor büszkeség, hogy visszatértem a nyolcvanas évek szintipopos hangzásához, amelyet annak idején a Bonanza Banzai-jal játszottunk.

A dal, a hozzá készült klip és az alakuló új lemez kamaszkorunk zenéjében gyökerezik, de 2012-es változatban" - fogalmazott Kovács Ákos az Előkelő idegen című, CD-t és DVD-t is tartalmazó kiadványt bemutató csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Mint mondta, tavalyelőtt kiadott legutóbbi stúdiólemeze, A katona imája egyik számában, a Főleg régen című dalban régi hangszíneket használtak és akkor fordult a szintipopos irányba, később módja volt kipróbálni a Roland múzeumának analóg hangszerparkját, "még Demjén Ferenc régi vocoderét is".

A csütörtökön megjelent friss maxin az Előkelő idegen albumverziója mellett öt remix is hallható, ezeket az átértelmezéseket az Ákossal jó ideje együtt dolgozó Lepés Gábor és Szakos Krisztián, valamint a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő Compact Disco készítette, és Ákos maga is jegyez egy remixet.

A DVD-n ezek a változatok háromféle hangminőségben hallgathatók meg, és rajta van a korongon a Juhász Viktor rendezésében készült, az interneten csütörtökön debütált klip, amelyben szerepel Kálloy Molnár Péter színművész, és Ákos két kislánya is feltűnik.

"A videoklip önéletrajzi elemeket is hordoz magában, ezért éreztem fontosnak Anna és Kata lányom szereplését" - tette hozzá az énekes.
Ákos június 29-én a soproni VOLT Fesztiválon, a Balaton Sound július 11-i nyitókoncertjén, valamint az augusztusi Sziget fesztivál nulladik napján is fellép.

Az első kettőn olyan elektronikus produkció lesz, amelyen Bonanza Banzai-, valamint régi és új Ákos-dalok hangzanak el, a Szigeten pedig egy nagyszabású, egészestés koncert várható.

Lobenwein Norbert, a VOLT főszervezője felidézte, hogy Ákos hosszú évek óta állandó fellépő a soproni fesztiválon. Gerendai Károly, a Sziget ügyvezetője azt emelte ki, hogy az énekes fellépése már korábban is többször felvetődött az óbudai Hajógyári-szigeten.

A Balaton Sound kapcsán Ákos megjegyezte: be akarja bizonyítani a fiataloknak, hogy az elektronikus zene nem David Guettával kezdődött.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés