bezár
 

art&design

2012. 04. 12.
Nemzetközi makettkiállítás Mosonmagyaróváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Thaiföldtől Svédországig, Lengyelországtól Görögországig több mint húsz nemzet makettkészítői mintegy 1200 alkotást vonultatnak fel a szombaton Mosonmagyaróváron nyíló nemzetközi makettkiállításon.

prae.hu

A versenyzők a repülők, a szárazföldi harci járművek, a hajók, a polgári járművek és a történelmi figurák témakörében versengenek a díjakért. A legsikeresebb alkotásokat arany, ezüst, illetve bronz plakettel és oklevéllel jutalmazzák.

A hazai makettezőkön kívül a legnépesebb csapat Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból érkezik a 16. nemzetközi megmérettetésre, s várják az európai csúcsmakettezőket Olaszországból, Spanyolországból és Belgiumból -mondta Egresi András főszervező az MTI-nek.

A finnek, a norvégok és a svédek több napra érkeznek, körülnéznek a régióban, ismerkednek a térség nevezetességeivel. A thaiföldi jelentkezések pedig igazi meglepetésként érték a szervezőket - jegyezte meg Egresi András.

A Mosonmagyaróváron nyáron nyíló Futura című állandó kiállítás is bemutatkozik a rendezvényen: a közönség megtekintheti a mobil planetáriumot a rendezvényen. A szervezők kísérőprogramokról is gondoskodnak: lesz haditechnikai bemutató, hagyományőrzők felvonulása és működő modellek bemutatója is.

A kiállítás szombat délután és vasárnap délelőtt látható a mosonmagyaróvári egyetemi karon, az eredményhirdetésre vasárnap délután kerül sor.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés