bezár
 

film

2012. 04. 11.
Hasta La Vista: Premier előtt az alkotók jelenlétében a Titanicon
19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, 2012. április 13-21., Uránia, Toldi, Kino, Örökmozgó, A38
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hasta La Vista című belga film április 26-án kerül országosan a mozikba, de előtte premier előtt látható a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon. A fesztiválra Geoffrey Enthoven rendező és Mariano Vanhoof producer is elkíséri a filmet.
A vígjátéki elemekben gazdag dráma korábban a Montréali Filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját, az ökumenikus zsűri díját, valamint a közönségdíjat, a Titanicon pedig a Macerás ügyek szekcióban szerepel.

A történet főszereplői, Lars (Gilles De Schrijver), Philip (Robrecht Vanden Thoren) és Jozef (Tom Audenaert), három flamand jóbarát, akik a többi fiatalhoz hasonlóan egyetlen dolgot szeretnének: minél előbb elveszíteni a szüzességüket. Csakhogy testi fogyatékaik korlátozzák őket a csajozásban. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, Spanyolországba, egy speciális bordélyházba utaznak.
plakát
A 19. Nemzetközi Titanic Filmfesztiválon a film gálavetítésére az alkotók – Geoffrey Enthoven rendező és Mariano Vanhoof producer – jelenlétében április 19-én, este 9 órakor kerül sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban, másnap este háromnegyed 8-kor pedig a KINO vetíti. Az előadásokra a jegyelővétel már megkezdődött!

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/1xxnSBGpL_A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

HASTA LA VISTA
Színes, belga film

Rendezte: Geoffrey Enthoven
Forgatókönyv: Pierre De Clercq
Fényképezte: Gerd Schelfhout
Producer: Mariano Vanhoof
Zene: Meuris & Papermouth
Vágó: Philippe Ravoet
Szereplők: Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver, Tom Audenaert, Isabelle De Hertogh

Lars (Gilles De Schrijver), Philip (Robrecht Vanden Thoren) és Jozef (Tom Audenaert) három flamand jóbarát, akik a többi fiatalhoz hasonlóan egyetlen dolgot szeretnének: minél előbb elveszíteni a szüzességüket. Csakhogy testi fogyatékaik korlátozzák őket a csajozásban: Jozef szeme annyira gyenge, hogy csak nagyítóval lát rendesen, Philip csak fejét és egyik kezét tudja mozgatni, Lars-nak pedig gyógyíthatatlan daganata van, ami Philip-hez hasonlóan tolószékbe kényszeríti.

Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, Spanyolországba utaznak, ahol van egy speciális bordélyház. Szüleiknek nem merik elmondani az igazságot, ezért azt hazudják, hogy borkóstoló túrára készülnek, így elengedik őket. Lars állapota azonban hirtelen rosszabbra fordul, így az orvos ellenjavallja az utazást. A fiúk végül titokban szöknek külföldre, amihez a zsémbes, túlsúlyos vallon asszonyt, Claude-ot (Isabelle de Hertogh) tudják megszerezni ápolónak és túravezetőnek. Együtt egy kis mikrobuszban vágnak neki az életre szóló kalandnak.

A vígjátéki elemekben gazdag belga dráma a Montréali Filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját, az ökumenikus zsűri díját, valamint a közönségdíjat.


Eredeti cím: Hasta la Vista
Nemzetközi cím: Come As You Are
Gyártó: Fobic Films
Hossz: 108 perc
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: 2D
Országos bemutató: 2012. április 26.
Forgalmazó: Mozinet Kft.
Korhatár: Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.


Mozinet Sajtóközlemény 2012. április 10.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A 14. Frankofón Filmnapokról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés