bezár
 

színház

2008. 08. 28.
Vidor Fesztivál péntektől Nyíregyházán
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négyszáz színházi, utcaszínházi, zenei, irodalmi és képzőművészeti programmal várja a közönséget péntektől a Vidámság és a Derű Országos Seregszemléje, a Vidor Fesztivál Nyíregyházán - közölte Tasnádi Csaba, a rendező szabolcsi Móricz Zsigmond Színház igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

Szkéné színház

A szeptember 6-ig tartó, ma már Közép-Európa egyik legnagyobb kulturális rendezvényének számító fesztiválon a nyírségi nagyvárosban 28 helyen, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye további 31 településén lesznek programok - mondta a teátrum vezetője.

Kiemelte: a versenyprogramban 21 színházi előadást láthat a közönség és a zsűri, a fellépők között lesz - vezető színészeinek főszereplésével - a budapesti József Attila Színház, a Vígszínház, a Madách Színház, a Thália Színház, az Új Színház, a Radnóti Színház, a Vidám Színpad, a TÁP Színház, a HOPPart Társulat, a Ko-Ma Társulat, valamint a Debreceni Csokonai Színház és a tatabányai Jászai Mari Színház.

A legsikeresebb vidám darabokat bemutató előadásokra a jegyek augusztus elején már elővételben elkeltek, így - a hagyományoknak megfelelően - amolyan kárpótlásként ingyenes világzenei koncertsorozat várja a színházból a befogadóképesség végessége miatt kiszorult kultúrakedvelőket - tette hozzá Tasnádi Csaba.

Hangsúlyozta: a koncerteken híres muzsikusok lépnek fel a nyíregyházi Kossuth téren felállított szabadtéri színpadon, így a nyitónapon az afrikai Maliból érkező Habib Koité és a kísérő Bamada Együttes. A további napokon hallhatják a zenekedvelők a népszerű Ska Cubano angol-kubai-japán zenekart, a portugál Ana Mourát, Al di Meolát, az amerikai szólistát, a korzikai Zamballaranát, az orosz Terem Quartetet, a kurdisztáni Sivan Perwert, és a hollandiai Amsterdam Klezmer Bandet.

Ingyenes filmvetítések is lesznek, így műsorra kerül a Macskafogó 2, a 9 és 1/2 randi, a Megy a gőzös, a Casting minden, a Pánik, valamint a Kalandorok című magyar alkotás.

A programból kiemelkedik a nyíregyházi Jósa András Múzeum egyik kiállítása is, ahol Pablo Picasso, Marc Chagall, Max Ernst és Joan Miró műveit mutatják be a Vidor Fesztiválra érkezőknek.
nyomtat

További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés